Unirea Principatelor Române, prilej de sărbătoare şi la Timişoara

unirea 4

Autoritățile timișene și instituțiile cu profil militar din zonă au organizat, joi, în fața sediului Inspectoratului Județean de Poliție, o manifestare oficială cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza.

De altfel, în fața clădirii se află, de mai mulți ani, bustul domnitorului sub care s-a înfăptuit Unirea Prinicipatelor, acesta fiind considerat „părintele” poliției, fiind cel care a aprobat legea de înființare a acestei instituții.

Ploaia rece a cam stricat socotelile autorităților locale, la ceremonie nefiind prezenți oficialii de prim rang din administrația locală. De altfel, nici publicul timișorean nu a fost prea numeros, asistența fiind formată din 10-15 persoane.

După o scurtă prezentare a evenimentului a urmat serviciul religios, oficiat de Înaltpreasfinția Sa Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, iar apoi depunerea de coroane de flori la bustul domnitorului. Discursurile autorităților, axate în special pe personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza, au prefațat scurta defilare a detașamentului de militari prezenți la fața locului.

La final, participanții s-au prins în Hora Unirii, refăcând simbolic evenimentul asemănător din anul 1859, care a pus bazele României moderne.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Unirea Principatelor Române, prilej de sărbătoare şi la Timişoara

  1. La ultima manifestare, din cate tin minte, 01.12.2018, rapoprtul a fosdt dat Prefectului si nu celui care trebuia, respectiv vicepresedintelui sSenatului si Sec retarului Comiosiei de apare. En nu mai inteleg nimic, exista regulamente, legi .. la noi?

Lasă un răspuns