Asociația Timișoara 2021 colaborează cu Caraș-Severinul

timisoara 2021

În momentul câștigării de către Timișoara a titlului de Capitală Europeană a Culturii, orașul și-a asumat misiunea de a împărtăși aspirațiile proprii cu restul țării și cu restul Europei. S-a dorit punerea în mișcare a energiei civice și exportarea valorilor locale în alte orașe din țară și de pe continent.

Având în vedere dorința ca proiectul să fie asimilat de întreaga regiune, asociația și-a propus să creeze o rețea de colaborare extinsă, care să genereze impact nu doar la nivel local, ci și regional și internațional.

După parteneriatele încheiate cu alte capitale culturale din Europa (Novi Sad, Rjeka, Eleusis) și oportunitățile deschise orașelor din Alianța Vestului (Arad, Oradea, Cluj-Napoca), s-au pus și bazele unei colaborări între Asociația Timișoara 2021 – Capitală Culturală a Europei și o serie de instituții culturale din județul Caraș-Severin, mijlocită de consiliul județean.

În perioada următoare, vor putea fi gândite proiecte comune și se va colabora la cele existente deja, astfel încât întreaga regiune să poată beneficia de pe urma deținerii titlului de Capitală Europeană a Culturii, atât în ceea ce privește calitatea și diversitatea programului cultural, cât și în materie de turism.

„Încă din anii de pregătire a candidaturii noastre, am desfășurat dezbateri participative și focus grupuri cu parteneri locali, regionali, naționali și europeni. Acum, când călătoria noastră spre 2021 ajunge în primul an al etapei de Acțiune/ Producție, exprimările culturale contemporane pe care le propunem subliniază valoarea inestimabilă a patrimoniului local și profundele sale conexiuni cu patrimoniul cultural regional, european și mondial.

În acest sens, vizăm dimensiunea regională și transnațională, pregătim locuitorii să împărtășim experiențe, să evoluăm împreună și încercăm să unim oamenii și locurile care, de fapt, vor reprezenta moștenirea intangibilă a proiectului TM2021”, a precizat Simona Neumann, director executiv al Asociației Timișoara 2021- Capitală Europeană a Culturii.

horatiu rada„Timișoara 2021 trebuie gândit ca un program nu doar al Timișoarei și al timișorenilor, ci cel puțin ca unul al regiunii. Ne dorim ca toată lumea să conștientizeze potențialul imens și să înțeleagă cât de mult putem câștiga cu toții pe termen lung. Județul Caraș-Severin are un potențial fantastic și ar fi extraordinar dacă ar veni alături de noi. Putem gândi proiecte împreună și putem genera activități cu impact”, a spus Horațiu Rada, președintele consiliului director al Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns