Unii slujbași ai RATT „excelează” la capitolul comunicare: „N-ai dumneata atâția bani ca să urci în mașina asta!”

Se apropie de 81 de ani – îi va împlini chiar luna viitoare -, dar se ține bine, și-a păstrat nealterată gândirea și are un discurs coerent și agreabil. După o perioadă de convalescență datorată unei operații la ochi, doamna Ana Maria Caraghiaur ne-a vizitat zilele trecute la redacție pentru a ne povesti un episod petrecut la începutul lunii decembrie, care a marcat-o și a revoltat-o.

Trecuseră două-trei zile de la inaugurarea cu mare pompă a liniei de troleibuz M 14, care face legătura între Timișoara și Dumbrăvița, însă cititoarea noastră – ca de altfel mai mulți timișoreni – nu aflaseră de fericitul eveniment, astfel încât, în momentul în care un troleibuz a oprit în stația Cimitirul Eroilor, doamna Caraghiaur – care dorea să ajungă acasă, în Calea Lipovei – a încercat să urce în mijlocul de transport.

Spre stupefacția dumneaei, un angajat al RATT, îmbrăcat în uniforma regiei de transport și aflat lângă șofer, a oprit-o, aruncându-i în față următoarea frază: „N-aveți dumneavoastră atâția bani ca să plătiți un bilet pentru mașina asta!”

Surprinsă mai mult decât neplăcut de cuvintele angajatului RATT, octogenara n-a avut ce să facă decât să înghită în sec și să aștepte următorul troleibuz, conform „sfatului” primit de la același binevoitor și politicos slujbaș al regiei de transport: „Dumneata să-l aștepți pe 14!”.

Finalmente, doamna Caraghiaur a aflat despre noutatea intervenită pe traseul troleibuzului 14 și despre restricțiile care îi vizează pe pensionarii timișoreni, care nu beneficiază de gratuitate pe această linie metropolitană, dar crede – și noi, alături de dumneaei – că acel angajat al RATT putea să-i explice în două cuvinte situația fără să o jignească.

„De unde știa el că eu nu am bani ca să plătesc un bilet, scria pe fața mea asta?!”, se întreabă retoric venerabila doamnă…

La rândul nostru, credem că respectivul angajat al regiei de transport este un fan al fostului impresar și actual pușcăriaș Ioan Becali, cel care, în urmă cu vreo zece ani, într-o emisiune televizată în direct, îi arunca, printre alte invective, unui invitat aflat la aceeași masă următoarea replică: „Cine ești tu, mă?! Săracule care ești!”…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

6 thoughts on “Unii slujbași ai RATT „excelează” la capitolul comunicare: „N-ai dumneata atâția bani ca să urci în mașina asta!”

  1. Cred ca cel mai corect era sa se circule si pe M14 cu abonamente dau bilete pana la ultima statie a liniei simple 14, fiind linie comuna.Sau Dumbravita sa isi fi cumparat trolebuse, daca tot nu vor sa se alipeasca de orash si cu taxele si impozitele.Pe liniile 14 si 18 dimineata pana la orele 8:30 se circula ca pe vremea lui Ceausescu.

  2. Ba ăștia suntem, de la șofer pana la primar, facem discriminări între vârste si Classe sociale, in loc sai ajutam pe cei care nu se mai pot ajuta singuri, ii trimitem de vii la cimitir imi pare rau pentru exprimare dar sa ma cac pe toti politicieni tari, si aici jur ca numai votez in viata asta si cea care urmeaza

  3. Ca de atata ori cei de la Renasterea Banteana din dorinta de a gasi ,,senzationalul” vezi presa de cancan centrala , nu stiu ce sa mai inventeze. Este foarte putin probabil, mai precis ca un angajat al ratt sa vorbeasca in acest fel mai ales cu un om in varsta, mai degraba exista in redactia Renasterii persoane care exceleaza la capitolul inventivitate.

    1. Conform adresei IP a calculatorului, dumneavoastra lucrati in centrala RATT, asa ca este de inteles de ce preferati sa ma acuzati ca am inventat o intreaga poveste, in loc sa va cereti, pur si simplu, scuze in numele colegului sau subalternului dumneavoastra cu carente de comunicare. Si ca o curiozitate: ati postat comentariul in aceasta dimineata, la ora 9.21, nu aveati alte sarcini de serviciu de indeplinit, cele pentru care va luati salariul? E o intrebare retorica, relaxati-va in continuare, sunt convins ca aveti un job extenuant…

  4. Doamna Ana Caraghiaur mi-a fost invatatoare in anii ’70 si ii datorez, in foarte mare parte, dragostea pentru literatura. Ii doresc sanatate si-i sarut mina cu respect.

Lasă un răspuns