Uniformele şcolare ar putea redeveni obligatorii! Cum comentaţi ideea ministrului Ecaterina Andronescu?

Uniformele şcolare ar putea redeveni obligatorii, a afirmat, într-o emisiune televizată, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.

Ministrul a precizat că aceste uniforme ar fi mult mai utile și datorită faptului că în unitățile școlare intră diferite persoane, fără să fie observate de paznicii din școli. Uniformele purtate de elevi ar face ca intrușii să fie mult mai repede identificaţi, iar siguranța elevilor să fie mai mare.

Nu de aceeași părere sunt toţi părinții și toţi elevii, care în mare măsură se opun acestei schimbări, potrivit ghidularadean.ro.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 Răspunsuri “Uniformele şcolare ar putea redeveni obligatorii! Cum comentaţi ideea ministrului Ecaterina Andronescu?

  1. Foarte buna ideea ,mai ales pentru clasele 1-8. Uniforma denota organizare si intotdeauna a reprezentat imaginea ordinii ,fortei si disciplinei in institutiile in care se poarta . Ei astfel sunt mai bine observati si in drumul lor de la scoala spre case si invers. Elevii sunt o categorie speciala a societatii care trebuie foarte bine controlata de parinti , educatori si chiar de orice cetatean care stie ce valoare o reprezinta copiii. . Nu in ultimul rand s-ar termina cu umilirea copiilor proveniti din familii sarace in privinta calitatii hainutelor . Uniformele ,daca sunt croite bine si alese modele frumoase ,dupa o selectie atenta ,pot face sa arate copiii foarte bine si sa se ajunga sa le placa chiar lor ! (mai greu de crezut ,dar se poate ) .Fara violenta ,e doar o parere…

  2. După ce ca suntem îndoctrinați ca nazisti în scoli sa mai și purtam uniforme ca parca nu poți sa ameninți dacă ai uniforma…

  3. Pe doamna ministru în primul rând ar trebui sa o preocupe sistemul actual de învățământ(care sunt de părere, si vorbesc din cunoștință de cauză, nu doar ca să ma aflu în treabă, este foarte prost).Și în al doilea rând, noi elevii care învățăm de ne sar capacele,când avem oportunitatea de a ne primi așa-zisul merit (bursa de merit) trebuie sa așteptăm dupa el un an și ceva de zile și în atunci când îl primim nici măcar nu primim pe cât ar trebui. Așa că ar fi bine să lăsăm uniformele deoparte și să vedem alte lucruri care scârțâie în „minunatul” nostru sistem de învățământ!

  4. O idee buna. Trebuia mai demult introdusa uniforma obligatorie. Imbracarea fiecaruia dupa posibilitatile financiare creaza animozitati. Uite ala ce-si permite: eu sunt mai sarac si mi-e rusine sa ies din banca.

Lasă un răspuns