Ungaria introduce vaccinarea obligatorie cu doza „booster” pentru angajații sanitari

vaccinare 22

Ungaria va impune vaccinarea anti-Covid obligatorie cu a treia doză „booster” pentru toți angajații sanitari și va reintroduce obligativitatea purtării măștii de protecție în majoritatea spațiilor închise începând de sâmbătă, relatează Reuters.

CITEȘTE ȘI: Doi români care au montat o mobilă de bucătărie au provocat o explozie de proporții într-un bloc din Italia. Doi oameni au murit

Noile măsuri au fost anunțate joi de Gergely Gulyas, șeful cancelariei premierului Viktor Orbán, acesta adăugând în cadrul unei conferințe de presă că doar vaccinurile pot oferi protecție împotriva coronavirusului în contextul creșterii numărului de infecții.

„Sfatul guvernului este ca toată lumea să se vaccineze cu doza booster, acest lucru fiind posibil la 4 luni după a doua doză”, a declarat Gulyas. Ungaria a raportat 10.767 de noi infecții cu coronavirusul joi, cel mai mare număr de la sfârșitul lunii martie. Autoritățile maghiare au raportat de asemenea 131 de noi decese cauzate de COVID-19 în ultimele 24 de ore.

Numărul de noi contagieri se apropie în Ungaria de vârful de 11.265 înregistrat în al treilea val al pandemiei din această primăvară.

Autoritățile ungare au eliminat aproape toate restricțiile sanitare, în pofida faptului că rata vaccinării anti-Covid este sub media Uniunii Europene. Creșterea constantă a numărului de cazuri a determinat Colegiul Medicilor din Ungaria să ceară miercuri introducerea unor măsuri mai stricte.

Medicii maghiari au cerut de asemenea interzicerea evenimentelor cu un număr mare de participanți, reintroducerea obligativității măștii în spațiile închise și condiționarea accesului în restaurante, teatre și cinematografe de prezentarea certificatului Covid.

sursa: hotnews.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns