Ungaria înăsprește regulile de trecere a frontierei de la 1 septembrie

Ungaria îşi va înăspri regulile de trecere a frontierei de la 1 septembrie, în condiţiile în care numărul de noi contaminări este în creştere în ţările vecine, a anunţat vineri premierul ungar Viktor Orban la radioul de stat, informează Reuters, potrivit Agerpres.

„Când va începe noul an şcolar, nu vom mai putea menţine sistemul de trecere a frontierei care a funcţionat în timpul verii”, a spus Orban.

Conform actualelor reglementări, persoanele care se întorc în Ungaria din ţări cu rate de infectare mai mare trebuie să intre în carantină pentru 14 zile, exceptând cazul când prezintă două teste negative pentru coronavirus.

Croaţia, o destinaţie de vacanţă populară printre unguri, se află pe „lista verde”, fără aplicarea de reguli speciale. Joi, în această ţară s-au înregistrat 255 de noi cazuri de contaminare, care au crescut numărul total de infectări la 7.329.

Viktor Orban nu a oferit detalii cu privire la noile restricţii.

Până vineri, Ungaria a raportat în total 5.046 de cazuri de coronavirus, dintre care 609 decese.

Naţionalistul Viktor Orban, aflat de peste un deceniu la putere în Ungaria, a mai spus că executivul pe care îl conduce va elabora până la mijlocul lunii viitoare un plan pe doi ani pentru redresarea economiei, după o scădere anuală mai gravă decât era de aşteptat a producţiei economice, de 13,6% în trimestrul doi.

Previziunile oficiale ale guvernului ungar continuă să estimeze la numai 3% contracţia economică pentru acest an.
Cu toate acestea, ministrul ungar al finanţelor Minaly Varga a estimat luna trecută că economia ţării s-ar putea contracta cu circa 5%, dar aceasta a fost înainte de difuzarea datelor sumbre privind PIB-ul Ungariei din al doilea trimestru, notează Reuters.

Viktor Orban nu a făcut vineri noi estimări cu privire la perspectivele economice ale Ungariei, scrie digi24.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

3 Comments
s0rin 21 august 2020
Bă nesimțitule, nu ți-e ție rușine să deschizi gura? Auzi la el, pensie specială. Cine a muncit și i s-a tras din salariu, acela e singurul îndreptățit să primească pensie. Toți securiștii, turnătorii, politicieni și alte specimene parazite jecmănesc țara asta cu așa zisele "pensii speciale". Un mare pas înainte spre binele acestei țări va fi tăierea definitivă a pensiilor speciale. Oare există vre-un partid care să facă asta?
Ion 21 august 2020
La unguri nu se taie pensiile speciale?Sau ei nu au un domn Simonis?In nicio tara,oricat ar fi criza de mare,nimeni nu are nicio initiativa similara cu cea din Romania...Oare de ce?Suntem noi prea originali sau prea fraieri in raport cu altii?