Bani pentru Timișoara culturală. Guvernul a prevăzut pentru orașul de pe Bega aproape 106 milioane de lei

Timişoara va avea bani de la Guvern pentru proiectele asumate prin dosarul de candidatură la titlul de Capitală Culturală Europeană, însă autorităţile locale îi primesc doar dacă se apucă de treabă.

Cam aşa s-ar rezuma alocarea financiară de la Bucureşti, de peste 100 de milioane de lei, destinată infrastructurii culturale a oraşului de pe Bega.


CITEŞTE ŞI: Austria. Un român prea grăbit și-a uitat fiica de 13 ani într-o benzinărie


Doar 10 la sută din suma reprezintă, însă, bani efectivi. Restul sunt credite de angajament, adică fondurile vor veni pe măsură ce autorităţile demarează proiectele. Până acum au început lucrările doar la Centrul Cultural Multifuncţional al oraşului, însă exită alte patru obiective pe lista de dorinţe întocmită de administraţia locală.

Prin recenta rectificare bugetară, Guvernul a prevăzut pentru Timișoara suma de aproape 106 milioane de lei. 10 milioane sunt bani alocați fizic, ce pot fi folosiți la efectuarea de plăți, iar restul reprezintă credite de angajament.

Sumele ar urma să fie folosite pentru transformarea fostei clădiri a clinicii de dermatologie de pe strada Mărășești în Centru Multifuncțional, pentru reamenajarea parterului Palatului Culturii, reabilitarea completă a Filarmonicii Banatul, dar și reabilitarea cinematografelor Victoria și Dacia. Deocamdată însă a demarat doar proiectul Centrului Multifuncțional.

Cea mai mare parte a banilor care vin de la București este prevăzută pentru reabilitarea completă a spațiului Filarmonicii Banatul, aproximativ 77 de milioane de lei, pentru care exista în momentul de față doar un proiect.

În faza mai avansată sunt planurile de reabilitare a cinematografelor Victoria și Dacia. Licitația pentru execuție în cazul cinematografului Victoria a fost însă contestată, ceea ce înseamnă noi întârzieri.

Autoritățile de la Timișoara se declară mulțumite de sprijinul financiar de la Guvern, fie el și sub formă de credite de angajament.

Timișoara urma să își exercite mandatul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021, însă proiectul a fost amânat, cel mai probabil, pentru 2023. Anunțul oficial va veni la toamnă, conform stiri.tvr.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.