Ungaria: carantină pe termen nedeterminat

Ungaria a prelungit, pe termen nedefinit, carantina la nivel național pentru a încetini răspândirea coronavirusului. Premierul Viktor Orban le-a cerut concetățenilor, într-o postare pe pagina sa de Facebook, să respecte ordinul, în pofida sărbătoririi Paștelui din această duminică.

CITEȘTE ȘI: La alții se poate: preşedintele și parlamentarii vor avea salariile reduse cu 30%, pe fondul pandemiei de coronavirus

Restricțiile în Ungaria ar fi urmat să înceteze la 11 aprilie.Prelungirea stării de urgență înseamnă, însă, puteri sporite în această perioadă pentru executivul de la Budapesta, care va putea să cinducă țara prin ordonanțe de urgență, o măsură pentru care a fost criticat de Uniunea Europeană.

Până luni, la miezul nopţii, primarii din Ungaria sunt autorizaţi să adopte restricţii locale pentru vacanţa de Paşti.

„Să acceptăm că Paştele acesta va fi diferit”, a afirmat Viktor Orban, cerând populației să evite adunările, să păstreze o distanţă sigură în public şi să aibă grijă de bătrâni.

Ungaria a raportat 980 de cazuri de COVID-19 și 66 de decese, dar guvernul a admis că numărul real este probabil mult mai mare, întrucât țara se apropie de faza infecțiilor în masă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

1 Comments
anonim 11 aprilie 2020
Nimic exagerat. Oare "critica" UE n-ar putea fi inlocuita cu' autocritica', pentru f.slaba implicare ?