La alții se poate: preşedintele și parlamentarii vor avea salariile reduse cu 30%, pe fondul pandemiei de coronavirus

Premierul indian Narendra Modi, preşedintele Ram Nath Kovind şi alţi reponsabili politici de rang înalt vor avea salariile reduse cu 30% în acest an, pe fondul epidemiei de COVID-19 şi al consecinţelor asupra economiei, transmite Reuters, citând un ministru de la New Delhi, scrie Agerpres.

CITEȘTE ȘI: Bilanț negru actualizat, noi victime. Mai mulți oameni au murit de coronavirus în vestul țării

Modi le-a impus indienilor restricţii de deplasare pentru o perioadă de trei săptămâni pentru a se limita răspândirea coronavirusului. Măsura a lăsat însă fără un loc de muncă milioane de oameni şi mulţi indieni din categoriile cele mai vulnerabile ale societăţii au mari dificultăţi în a-şi asigura hrană şi un adăpost.

În acest context, guvernul federal a aprobat un decret prin care premierul Modi, împreună cu preşedintele Ram Nath Kovind, guvernatori de state şi membri ai parlamentului vor avea salariile reduse, ca parte a responsabilităţii lor sociale, a declarat ministrul informaţiilor, Prakash Javadekar, pentru presă.

India, unde primul caz de coronavirus a fost confirmat la 30 ianuarie, a efectuat până acum doar 90.000 de teste. Dintre cele 4.067 de persoane confirmate cu COVID-19, 107 au decedat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “La alții se poate: preşedintele și parlamentarii vor avea salariile reduse cu 30%, pe fondul pandemiei de coronavirus

  1. Niște nesimțiți, se stiu ei foarte bine , de 30 de ani huzuresc fără a face ceva pentru popor, salarii foarte mari , iar la amariti le da 700 de lei pensie sau 1000 lei pentru milioane de pensionari , de bugetari nu se ating , sint intangibili , iar de pensii majorate nu au bani , dar ce cele speciale si de serviciu au , valabil pentru marea majoritate a partidelor, mai rămîne sa vedem ce va face si acest USR, daca va dezamăgi , ca si ei tot se cearta intre ei , daca situatia sanitară se va îmbunătăți în UE în viitorul apropiat emigratiamva cinci mai mare decît pînă acum .

Lasă un răspuns