Unde se aruncă măștile și mănușile după folosire. Cât de mare este pericolul dacă sunt puse în gunoi la întâmplare

Firmele de salubritate din mai multe orașe ale țării fac apel la locuitori să nu arunce măștile și mănușile de protecție în pubelele destinate gunoiului reciclabil. Ele nu sunt reciclabile și trebuie aruncate la gunoi menajer, pentru că altfel riscă să-i îmbolnăvească pe muncitorii din stațiile de sortare.

CITEȘTE ȘI: Coronavirus: noi victime în România. Autoritățile au anunțat alte șase decese

Oamenii au tendința să arunce măștile și mănușile de protecție la gunoi reciclabil, mai ales că mănușile sunt din material plastic. Operatorii de salubritate atrag atenția însă că acestea nu sunt reciclabile și trebuie aruncate la gunoi menajer.

„Facem apel la populația care nu se află în izolare la domiciliu sau în carantină și care utilizează în scop preventiv măști de protecție pentru față și mănuși, să NU procedeze la aruncarea acestora în recipienții destinați colectării separate a deșeurilor reciclabile de platic/metal sau hârtie/carton. Deșeurile reciclabile ajung în stațiile de sortare, unde sunt separate pe categorii de către lucrători, manual, astfel că riscul la care sunt expuși este foarte mare. Dacă o singură mască sau o mănușă sunt contaminate, se poate declanșa un întreg lanț de îmbolnăviri. Măștile de protecție și mănușile folosite, trebuie aruncate în pubela destinată colectării deșeurilor reziduale”, a atras atenția directorul unei firme de salubritate din Sibiu.

În mod ideal, masca și mănușile se pun într-o pungă care se sigilează și abia apoi se auncă la gunoi.

Citește continuarea AICI

1 Comments
nea fane 10/05/2020
Mai precis NU le aruncati in pubela GALBENA,ci in pubela de GUNOI MENAJER(neagra)