Unde poți afla restricțiile COVID-19 de călătorie aplicate de statele UE. Toate informațiile de care ai nevoie în pandemie

frontiera 18

Cele mai recente informații primite de la statele membre ale Uniunii Europene cu privire la măsurile luate și la restricțiile de călătorie impuse în contextul pandemiei provocate de coronavirus sunt disponibile pe platforma Re-open EU. Datele vor fi actualizate, precizează Comisia Europeană,  în condițiile în care în acest al doilea an de pandemie, marcat de protecția oferită de vaccinarea anti-COVID-19, se va circula pe baza certificatului digital, supranumit pașaport de vaccinare.

CITEȘTE ȘI: Șomer cu facultate sau meseriaş cu loc de muncă?

Redeschiderea UE în 2021, al doilea an de pandemie, oferă informații cu privire la diferitele măsuri în vigoare, inclusiv cu privire la cerințele în materie de carantină și testare pentru călători, certificatul EU Digital COVID pentru a vă ajuta să vă exercitați dreptul la liberă circulație, precum și aplicații mobile de urmărire a contactelor cu coronavirus și avertizare. Informațiile sunt actualizate frecvent și disponibile în 24 de limbi. Acest lucru ar trebui să vă ajute să vă planificați călătoria în Europa, păstrându-vă în același timp siguranța și sănătatea, transmite Comisia Europeană.

CUM se circulă în țările Uniunii Europene în 2021 și care sunt restricțiile anti-COVID-19

Țările UE au convenit asupra unei abordări coordonate a restricționării liberei circulații ca răspuns la pandemia de coronavirus. Aceasta include un cod de culoare pentru clasificarea regiunilor, bazat pe situația epidemiologică de acolo.

Care sunt condițiile de călătorie aplicate zonelor de risc epidemiologic de Uniunea Europeană vezi AICI.

Redeschiderea UE este disponibilă și ca aplicație mobilă! Vezi aici aplicația

Platforma Re-open EU oferă informații actualizate pentru călătorii din țări terțe către UE.

Potrivit ultimelor date, Consiliul a actualizat lista țărilor pentru care ar trebui ridicate restricțiile de călătorie. Această listă va continua să fie revizuită și, după caz, actualizată la fiecare două săptămâni.

Pe baza criteriilor și condițiilor stabilite în recomandare, statele membre ar trebui să ridice treptat restricțiile de călătorie la exterior frontiere pentru rezidenții următoarelor țări terțe:

  • Australia
  • Noua Zeelandă
  • Rwanda
  • Singapore
  • Coreea de Sud
  • Thailanda
  • China, sub rezerva confirmării reciprocității

Restricțiile de călătorie ar trebui, de asemenea, eliminate treptat pentru regiunile administrative speciale din China Hong Kong și Macao, sub rezerva confirmării reciprocității.

Rezidenții din Andorra, Monaco, San Marino și Vatican ar trebui să fie considerați rezidenți ai UE în sensul acestei recomandări.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *