Unde amenajezi locul de luat masa într-o casă

Unde amenajezi locul de luat masa într-o casă

Locul de luat masa este important să fie amenajat în așa fel încât să ofere confort și funcționalitate pentru cei care îl folosesc. Ritmul alert de viață din prezent face oamenii neatenți la unele aspecte esențiale pentru sănătatea fizică și psihică. Hrana este mai mult decât combustibil pentru corp, așa că medicii recomandă, pe lângă o dietă echilibrată, o ambianță calmă și plăcută de servire a mesei. Poate nu știai că digestia este influențată de dispoziția pe care o ai când te hrănești, și că, la rândul ei, influențează starea de spirit.

Apartamentele au, în general, bucătăria dispusă lângă sufragerie, fie că sunt distincte sau open space. Amenajarea locului de servit masa în bucătărie este o opțiune și, dacă dimensiunile îți permit, crează un colț special pentru dining, în așa fel încât să dea senzația de intim și plăcut. În acord cu stilul bucătăriei, optează pentru o masă de dimensiuni adecvate numărului de membri ai familiei, o canapea și/sau scaune confortabile.

Ține cont că un scaun bucătărie cu spătar și prevăzut cu pernuță este preferabil unui taburet, în special pentru copii, persoane în vârstă sau cu probleme de sănătate. Dacă bucătăria este dispusă pe lung, zona de luat masa poate fi amenajată în prelungirea acesteia, folosind o masă rabatabilă sau extensibilă. Poți opta pentru un tip de scaun bucătărie pliabil, deoarece vei salva spațiu fără a renunța la confort.

Pentru cazul în care livingul găzduiește spațiul destinat servirii mesei, variantele ce îți stau la dispoziție pentru ce tip de masă sau scaun bucătărie să alegi sunt mult mai ofertante. Preferabil ar fi să amplasezi masa aproape de fereastră, pentru a te bucura de lumină naturală cât de mult se poate. Dimensiunile generoase îți permit să alegi un set de masă cu scaune practice, comode și în armonie cu restul camerei. Astfel masa poate deveni piesa centrală și poate da tonul, mai ales dacă o poziționezi în centru sau în orice latură, dar fără a o lipi de perete. Pentru delimitarea cadrului folosește plante de dimensiuni mari, obiecte de decor sau o canapea asortată.

Balconul sau terasa pot fi alte variante pentru locul de servire a mesei. Când ai deschidere din bucătărie și sunt bine izolate termic, acestea pot deveni spații foarte plăcute de luat masa. În funcție de dimensiuni și formă, balconul sau terasa se pot transforma în adevărate grădini în care să te simți minunat în timp ce iei masa. Factorul lumină pune în evidență frumusețea pieselor de mobilier și o masă din răchită sau bambus alături de un model de scaun bucătărie din aceeași gamă, va da o notă de intim și vacanță.

La casă este mai ușor să amenajezi un spațiu de luat masa de dimensiuni potrivite și pe gustul tău. Dacă ai rezervat deja un loc anume în care masa e la loc de cinste, completează cu o comodă în care poți pune cele necesare pentru aranjarea mesei, pentru a fi la îndemână.

Mai ales pentru gurmanzi, evită să folosești zona de gătit și pentru servirea mesei, chiar dacă uneori pare mai comod. Va avea un aer de înghesuit și de „mâncat pe fugă”. Momentul micului dejun, al prânzului sau al cinei este important să fie unul plăcut, relaxat, în care să te poți bucura de hrană, singur sau alături de cei dragi.

Sunt clipe frumoase încărcate de sentimente pe care le așezi în memoria de lungă durată. O contribuție o are și ambientul în care se desfășoară, cum este așezată masa, dacă stai pe un scaun bucătărie confortabil, lumina și mirosul, alte decorațiuni care completează cadrul. De aceea ai nevoie de un loc dedicat servirii mesei, care să hrănească și sufletul pe lângă trup.

Grădina este un loc minunat în care să iei masa în anotimpurile calde. Un foișor sau o copertină pot servi de adăpost pentru o masă în aer liber și te poți bucura de parfumul, lumina și culorile naturii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns