Cum să îndepărtați corect machiajul

Cum să îndepărtați corect machiajul

Îndepărtarea corectă a machiajului sau demachierea este o procedură importantă, neglijarea căreia poate duce la îmbătrânirea prematură a pielii. Cu toate acestea, doar câteva femei îi acordă atenția cuvenită, majoritatea îndepărtând incorect produsele cosmetice decorative. Vă vom spune cum să efectuați corect această procedură.

Pasul 1. Buze

Procesul de demachiere trebuie să înceapă de la curățarea buzelor.
– Pe un tampon de bumbac, aplicați o mică loțiune pentru față și cu mișcări fine din colțurile buzelor spre centru, îndepărtați resturile de ruj sau luciu.

Pasul 2. Ochii

Următorul pas este demachierea ochilor. Cel mai versatil remediu în acest caz este loțiunea. Cel mai bun dintre toate, dacă este bifazic – un astfel de produs este considerat cel mai eficient pentru a îndepărta un machiaj de ochi. Cele două faze sunt un demachiant și un ulei care înmoaie și hrănește pielea. Produsele cu două faze sunt într-adevăr foarte solicitate, dar nu sunt potrivite pentru fiecare tip de dermă. Dacă utilizați rimel impermeabil, căutați în magazin un produs etichetat „demachiant impermeabil”.

– Un tampon de bumbac umezit cu loțiune demachiantă ar trebui să fie ținut pe pleoape timp de un minut sau două pentru a dizolva mai bine texturile complexe (rimel impermeabil, fard de pleoape, eyeliner negru). Mișcările trebuie să fie delicate, fără a intinde pielea; genele se curăță de la bază până la vârfuri. Reziduurile de produse cosmetice pot fi îndepărtate cu un tampon de bumbac înmuiat în loțiune.

Pasul 3. Pielea feței

Gama de produse pentru înlăturarea machiajului este nelimitată: spume, loțiuni, săpun lichid, lapte, produse folosite cu și fără apă – și aceasta sunt doar o parte a listei. Curățarea tenului este un proces care necesită o abordare individuală, deci este important să încercați să găsiți mijloacele „voastre” potrivite. Cosmetologii și dermatologii recomandă cea mai versatilă metodă de curățare, care se potrivește tuturor tipurilor de piele.

– Mai întâi, utilizați o spumă sau un gel (spuma curăță pielea mai ușor și, spre deosebire de un gel, nu o usucă). Clătiți fața cu apă caldă. Apoi, aplicați o cantitate moderată de apă micelară pe un disc demachiant: apa micelară este hipoalergenică și îndepărtează perfect nu doar machiajul cel mai persistent, ci și curăță porii. Este necesar să curățați tenul exact de-a lungul liniilor de masaj, cu mișcări ușoare în direcția de la centru la periferia feței. Apa micelară este o bază ideală pentru aplicarea ulterioară a unei creme hrănitoare.

Niciun machiaj nu va arăta frumos pe pielea nesănătoasă și plictisitoare, motiv pentru care este atât de important să aveți grijă de el, iar demachierea corectă și curățarea pielii sunt 50% din succes.

Foto: Pinterest


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns