Una dintre cele mai mari ferme de reproducţie porci din Europa se construieşte în vestul țării

Una dintre cele mai mari ferme de reproducţie porci din Europa se construieşte în vestul țării

Una dintre cele mai mari ferme de reproducţie porci din Europa se construieşte în vestul țării

Investiția derulată în localitatea Semlac din județul Arad ar putea aduce o creștere cu 25% a veniturilor anuale din taxe și impozite.

Una dintre cele mai mari ferme din Europa pentru reproducția suinelor va fi construită în localitatea arădeană Semlac.

Ferma va avea o capacitate de 5.000 de capete și se se va ridica în urma unei investiții de 20 de milioane de euro.

Primarul comunei Semlac, Letiția Stoian, spune că patru din cele șase hale ale fermei au fost ridicate în ultimele două luni. Complexul zootehnic urmează să fie deschis la finalul lunii august.

“Este o investiţie 100% românească, a unei companii din Timiş. Va fi cea mai mare fermă de reproducţie suine din Europa şi cu cele mai noi tehnologii existente la ora actuală, conform discuţiilor pe care le-am avut cu investitorii.

În primă fază vor fi şase hale, însă complexul va fi extins. Se va produce material genetic propriu, iar produsul final vor fi purceii de până la 25 de kilograme, care vor merge apoi în alte ferme de creştere ale partenerilor”, a declarat Letiția Stoian, potrivit radiotimisoara.ro.

CITEȘTE ȘI: Încep lucrările de amenajare la sensurile giratorii provizorii de la Giroc

Investiția se derulează pe un teren privat de 15 hectare, din care 23.000 de metri pătrați sunt construcțiile. În prima etapă vor fi create 30 de locuri de muncă.

Letiţia Stoian a spus că investitorii vor realiza şi lucrări de infrastructură în zonă, respectiv drumuri şi o reţea de canalizare proprie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Una dintre cele mai mari ferme de reproducţie porci din Europa se construieşte în vestul țării

 1. „material genetic propriu”? mai sa fie! asta imi aduce aminte de monsanto si „brevetul” lor pentru cum au inventat ei porcul🤪. recomand documentarul „Patent for a Pig”. sa fac oare si vreo legatura si cu pesta porcina care a impus distrugerea multor ferme de porci? dar cu ideile astora cu prosteala verde sa mancam goange? sau cu carnea crescuta in laborator? oare cum de romania creste de 17 (saptesprezece) ori mai putini porci decat inainte de revolutie? cu vaxcinul ala impotriva pestei porcine africane ce se mai aude? zisese ciolacu ca incepe productia la institutul cantacuzino. a inceput?

  si care e firma aia cu investitie 100% romaneasca la semlac????!!!!???? si cred ca e o mica greseala, probabil e vb de 5000 de scroafe?

  despre documentarul respectiv:
  „Firma americană de biotehnologie, Monsanto, a solicitat un brevet pentru creșterea porcilor în 160 de țări. Brevetul este pentru anumite părți ale materialului genetic al porcilor pe care cercetătorii genetici ai Monsanto le-au decodat. Dacă acest brevet este acordat, creșterea porcilor ar fi posibilă cu aprobarea companiei. Fermierii și crescătorii sunt în mod natural alarmați, deoarece aceste gene există de mult timp la marea majoritate a porcilor lor. Folosind testele ADN ei pot dovedi că nu există nicio invenție nouă în cererile de brevet, dar că, în schimb, acordarea acestui brevet ar însemna a permite unei părți a naturii să cadă în mâinile unei singure companii. Influența Monsanto asupra oficiilor de brevete este uriașă. Dacă brevetul este aprobat, banii vor trebui plătiți către Monsanto pentru fiecare porc din lume care poartă acest marker genetic. Acesta a fost de multă vreme cazul anumitor furaje, cum ar fi porumbul modificat genetic. Mulți fermieri din SUA au devenit deja dependenți de companie. Totuși, nu este doar o chestiune de bani, ci și o chestiune de risc pentru consumatori. În America, ca și în Europa, cazurile de infertilitate la animalele hrănite cu porumb modificat genetic devin din ce în ce mai frecvente. Nimeni nu știe încă ce efecte au astfel de produse asupra oamenilor.”

  #psihopati malthusieni care conduc lumea

  #🤪

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *