Comisarii Protecției Consumatorului, în control la Orțișoara

Comisarii Protecției Consumatorului Timiș, în control la Orțișoara

Comisarii Protecției Consumatorului, în control la Orțișoara

Comisarii Protecției Consumatorilor Regiunea Vest au realizat un control la firma Unicarm SRL din Orțisoara.

Au fost constatate mai multe nereguli, găsindu-se produse alimentare din carne de porc, congelate indentificate în vitrinele frig pentru care s-a constatat că au fost transportate de la depozitul din Vetis cu o mașină care asigura o temperatură între 2-4 grade , intrerupându-se lanțul de frig.

Totodată, au găsit vitrine frigorifice neigenizate corespunzator, rupte, deteriorate cu acumulare de gheață în exces produse alimentare congelate, preambalate individual cu conținut cuprins în bloc de gheață, zăpadă în interiorul ambalajului, rezultat al decongelării și recongelării ulterioare, nerespectare a temperaturii de depozitare-păstrare-transport

De asemenea, au fost indetificate practici comerciale incorecte prin acțiuni înșelătoare cât și prin omisiuni înșelătoare în urma verificarilor efectuate asupra corectitudinii informării consumatorilor privitor la cantitatea netă declarată la Branza topită cu smântână la 140 g la Branza topită cu ardei-140 g, Branza topită cu verdeață-140 g și Branză topită cu verdeață plasa-140g. S-au cântărit produsele și s-a constatat că produsele cu tot cu ambalajul de carton au o cantitate de 150g, ambalajul din carton are 20 de grame, iar cele 8 triunghiuri cu tot cu ambalajul din folie aveau 130g, fiind sub gramajul declarat.

De asemnea s-au identificat produse alimentare marca UNICARM cașcaval și preparate din carne fără a se menționa cantitatea netă. Consumatorii fiind induși în eroare prin omisiune înșelătoare.

A fost identificată sare gemă neiodată care era depozitată în vederea comercializarii, iar ⁠specialitățile expuse in vederea comercializării ca masă caldă prezentau temperaturi sub cele reglementate.

CITEȘTE ȘI: Încep lucrările de amenajare la sensurile giratorii provizorii de la Giroc

Au fost identificate produse alimentare Delma diverse sortimente depozitate la o temperatură de 13,6 grade deși producătorul menționează o temperatură de 2-10 grade

Au fost identificate preparate produse de UNICARM cu deficiențe de etichetare.

Au fost aplicate șapte amenzi contravenționale în cuantum total de 63000 lei și patru avertismente.

Totodată a fost dispusă oprirea definitivă de la comercializare a peste 2720 kg produse neconforme și s-a propus încetarea practicilor comerciale incorecte.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *