Una dintre cele mai apreciate doctorițe din vestul țării a murit, după ce s-a infectat cu COVID-19

lumanare 2

Medicul neonatolog Emilia Biber, în vârstă de 70 de ani, personalitate marcantă a neonatologiei și pediatriei din Hunedoara a murit, după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2, conform stiripesurse.ro.

Reprezentanții Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara au anunțat, vineri, că medicul Emilia Biber a decedat, din cauza COVID-19.

Emilia Biber, în vârstă de 70 de ani, s-a născut în județul Alba, a absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca și a lucrat în Spitalul Municipal Hunedoara timp de peste 40 de ani.

A deţinut, în ultimii ani, funcţia de medic coordonator al Compartimentului de Neonatologie din cadrul spitalului.

În anul 2018 s-a pensionat, dar a păstrat legătura strânsă cu foștii colegi.

„Spitalul Municipal «Dr. Alexandru Simionescu» Hunedoara este astăzi îndoliat de dispariţia doamnei doctor Emilia Biber, medic primar pediatru, personalitate marcantă a neonatologiei și pediatriei hunedorene. Născută în județul Alba la 18.10.1950, dr. Biber a absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie «Iuliu Hațieganu» din Cluj-Napoca și a activat în cadrul spitalului timp de peste 40 de ani. Și-a crescut cu dragoste și devotament cei doi copii, fiica, Bianca, de profesie avocat și fiul, Horațiu, care a moștenit vocația mamei sale și este medic în Germania.

Doamna doctor Biber a continuat să fie dăruită profesiei și a fost prezentă cu generozitate printre noi până la sfârşit. A deţinut, în ultimii ani, funcţia de medic coordonator al Compartimentului de Neonatologie din cadrul spitalului nostru și a fost mereu preocupată şi implicată în problemele care s-au ivit în exercitarea acestei funcții. În anul 2018 s-a pensionat, dar a păstrat pe mai departe legături strânse cu foștii colegi.

Este un moment de răscruce şi o grea pierdere pentru toți cei care i-au fost colegi, pacienți sau prieteni. A fost o persoană care a dat, în mod constant, dovadă de profesionalism, responsabilitate, perseverenţă şi devotament. S-a bucurat de stima colegilor, a pacienţilor şi a părinţilor acestora. Decesul cauzat de COVID-19 al doamnei doctor întristează deopotrivă lumea medicală şi comunitatea hunedoreană. Conducerea spitalului municipal este alături de familia îndurerată şi transmite, pe această cale, sincere condoleanţe.

Colegii şi toţi cei care au cunoscut-o îi vor păstra vie amintirea.

DUMNEZEU SĂ O ODIHNEASCĂ ÎN PACE!”, au transmis reprezentanții Spitalului Municipal Hunedoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.