Un vicecampion naţional va pilota la clubul Pro Timiş

Alexandru Cristea automobilism 2

Clubul de automobilism Pro Timiş a cooptat pentru sezonul competiţional 2020 un tânăr de perspectivă.

Alexandru Cristea, în vârstă de 14 ani, urmează să ia startul, pentru al doilea an consecutiv, într-o competiţie automobilistică, de această dată reprezentând structura sportivă din cel mai vestic judeţ al ţării.

El este fiul pilotului Alin Cristea, concurent în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă tot la un club din Timiş, CS Krepelka Motorsport, partener cu ACS Pro Timiş.

În 2019, la prima sa prezenţă într-un campionat important, Alexandru Cristea a fost vicecampion de juniori 1 în International Autotest Challenge, pe scurt IAC.

Pregătirea pe care o face în cadrul acestui campionat este pentru ca peste doi ani să facă pasul în întrecerile naţionale de juniori pe circuit sau de coastă.

International Autotest Challenge a fost lansat la apă de ACR, iar din acest an a trecut în calendarul Federaţiei Române de Automobilism Sportiv sub o nouă denumire – Campionatul Naţional de Super Slalom.

„Vrem să revitalizăm campania de promovare a juniorilor, să încercăm să-i îndrumăm spre marea performanţă în automobilism, chiar să facem un campionat de circuit dedicat lor, în speranţa că vom putea facilita participarea mai multor doritori. Alexandru merge bine, la prima participare a ieşit vicecampion. A condus un Citroen Saxo, o maşină căreia între timp i-au fost aduse îmbunătăţiri. Acum va participa la juniori 2, unde va avea o concurenţă mai puternică. Ţinta este podiumul, va fi la o clasă grea, dar mai importantă este ascensiunea sa”, ne-a declarat Alexandru Krepelka, dublu campion naţional la viteză în coastă şi totodată preşedintele clubului Pro Timiş, la care va concura tânărul Alexandru Cristea.

Foto: Ilie Marius Boboacă (autostiri.ro)

Alexandru Cristea automobilism 1


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *