Un val de aer tropical lovește România. Temperaturi extreme în acest weekend

cod portocaliu canicula1

Valul de aer tropical care a adus recorduri de temperaturi în vestul Europei lovește România. Așa că, timp de două zile, vom avea temeraturi extrem de ridicate, care pot fi asociate însă cu apariția unor furtuni, mai ales că de luni vremea se răcește brusc.

CITEȘTE ȘI:  Razie în Timiș. Ce au descoperit polițiștii în trafic

Meteorologul ANM, Alina Şerban  a anunţat că vremea va fi călduroasă în majoritatea regiunilor, însă pasajul cu vreme caldă va fi de scurtă durată, deoarece de luni vremea se va răci în aproape toată ţara.

„Într-adevăr, o încălzire treptată în zilele următoare. Valul de aer tropical ne va afecta şi pe noi, însă nu la aceeaşi intensitate. Valorile termice vor mai creşte uşor în zilele următoare astfel încât, sâmbătă la amiaza vom avea maxime în jurul a 35 de grade, însă acestea se vor înregistra pe suprafeţe destul de mici în partea de sud-est a teritoriului.
Cea mai caldă zi pare a fi ziua de duminică, în care vom avea temperaturi de 35, poate chiar 36-37 de grade (…) Acest pasaj cu vreme caldă va fi scurtă durată şi se va resimţi sâmbătă, mai ales duminică, iar de luni vremea se răceşte în aproape toată ţara, va deveni chiar răcoroasă în jumătatea vestică’”, a anunţat meteorologul ANM, Alina Şerban.

sursa: evz.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Un val de aer tropical lovește România. Temperaturi extreme în acest weekend

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *