Un timişorean s-a făcut mangă şi a adormit la soare! Medicii, îngroziţi

Vremea călduroasă anunțată pentru acest weekend poate cauza probleme de sănătate atrag atenția medicii timișoreni.

”Cei mai expuși sunt pacienții cu afecțiuni cronice, respectiv cardiacii, persoanele cu hipertensiune arterială, cei cu boli neurologice sau pulmonare. Aceștia vor resimți mai puternic temperaturile crescute, prezentând un risc ridicat de agravare a stării de sănătate sau apariție a unor complicații”, spune Mihai Grecu, medic-șef al Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Timișoara.

Potrivit acestuia, este bine ca pe cât posibil în intervalul orar 11-19 să fie evitate ieșirile la soare, iar când acest lucru nu este posibil, să se opteze pentru îmbrăcăminte din fibre naturale deschise la culoare și cu o croială lejeră, asigurându-se totodată un aport de 2,5- 3 litri de lichide pe zi.

”Am înregistrat un singur pacient cu patologie legată strict de căldură. Este vorba de un tânăr cu hipertermie, pentru care a fost solicitată ambulanța deoarece a băut alcool și a adormit la soare. Bărbatul prezenta o creștere a temperaturii corporale de peste 40 de grade Celsius și alterarea stării de conștiență. S-a efectuat lavaj gastric și vezical și i-au fost aplicate pungi cu gel termoconductor la extremități și în jurul capului – regiuni unde vasele de sânge sunt mai aproape de piele – pentru scăderea temperaturii”, a precizat Mihai Grecu.

Foto arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.