Un timişorean care încearcă să rezolve o problemă e plimbat, ca o minge de ping-pong, de la o instituţie la alta

Un timişorean care încearcă să rezolve o problemă e plimbat, ca o minge de ping-pong, de la o instituţie la alta

Un timişorean care încearcă să rezolve o problemă e plimbat, ca o minge de ping-pong, de la o instituţie la alta

Un timişorean, plimbat ca o minge de ping-pong de la o instituția la alta, s-a hotărât să-și spună public păsul, prin intermediul publicaţiei noastre, în speranța că ecoul problemei sale va sensibiliza autoritățile competente pentru a-i rezolva problema. Așadar…

”Mă numesc Valentin Deleanu, locuiesc în Timișoara pe str. Rubinstein Arthur nr. 45. Lângă casa noastră există un teren mare, în perimetrul străzilor Aurel Contrea, Atanasie Demian și o nouă stradă cu 3 blocuri nou construite (200 de apartamente). De la cele 3 blocuri nou construite se iese peste câmp, direct la intersecția dintre străzile Rubinstein și Aurel Contrea, lângă casă noastră, aducând noroi pe asfalt care apoi se transformă în praf.

Acest fapt afectează calitatea aerului, PM10 și PM2.5. Este o problemă de sănătate, noi având 2 persoane cu astm în familie. Vedeți pozele atașate, au ieșit mai multe mașini și au murdărit 50-100 de metri pe strada Rubinstein zilele trecute. Au început să iasă peste câmp și cei mutați în primul bloc construit. S-a format un adevărat “drum” peste câmp, în condițiile în care există o stradă care trece prin față celor 3 blocuri cu ieșire în străzile Atanasie Demian și Grigore Alexandrescu.

Au fost făcute sesizări la Primăria Timișoara, de exemplu în 28.03.2021 sau 21.11.2021 pe această temă, dar și la Poliția Locală Timișoara, fără că problema să fie rezolvată. Am propus să fie puși stâlpi sau pietre mari care să blocheze accesul, lucru care nu s-a întâmplat. De aproximativ 2 ani nu mai există măturare mecanică pe stradă Rubinstein, adică noroiul adus de pe câmp se transformă în praf care ajunge în plămânii noștri.

Un timişorean care încearcă să rezolve o problemă e plimbat, ca o minge de ping-pong, de la o instituţie la alta

În data de 05.06.2021 a fost făcută o sesizare la Poliția Locală Timișoara pentru a identifica proprietarul acestui teren și a-l obligă să construiască gard în jurul proprietății, pentru a nu se mai depozita moloz, gunoaie și pentru a nu se mai aduce noroi pe asfalt de pe teren. Încă nu am primit răspuns de la Poliția Locală la această sesizare.

Am cerut, de asemenea, la Poliția Locală să fie amendați cei care murdăresc asfaltul cu noroi. Mi s-a spus la un moment dat de către un polițist local că “nu pot sta toată ziua să dau o amendă”. (…)

Am ajuns în situația penibilă ca Poliția Locală să mă trimită la Primăria Timișoara pentru a se bloca accesul de pe teren, iar Primăria Timișoara să mă trimită la Poliția Locală să dea amenzi pentru murdărirea asfaltului. Nici una dintre aceste acțiuni nu se întâmplă…Vă mulțumesc, Valentin Deleanu.”

Sperăm ca în scurt timp problema cititorului nostru să fie rezolvată, pentru că într-adevăr carosabilul arată oribil. Mai grav este însă faptul că se pune în pericol siguranța participanților la trafic. Și nu numai a lor!

CITEŞTE ŞI: Marele artist bănăţean Doru Ţăranu împlineşte 60 de ani


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

8 thoughts on “Un timişorean care încearcă să rezolve o problemă e plimbat, ca o minge de ping-pong, de la o instituţie la alta

 1. revolutia bunei guvernari loveste din nou.
  primaria in a carei subordine e politia locala nu poate dom’le sa rezolve problema la sedintele (sau le-o fi zicand „meetinguri”, sa se simta usereii ca la corporatie) pe care le au cu sefii din PLT, asa ca trebuie sa mearga cetateanu sa le transmita sa dea amenzi.

  dap, revolutia bunei guvernari, e clar!

  #🤪

 2. Le-a dat Robu voie sa construiasca blocuri intre case dar nu le-a facut drum.
  Exista peste tot in Timisoara astfel de cazuri.
  In Giroc oamenii au pus tarusi de metal batuti in pamant si nu se mai trece.
  Io zic sa nu asteptati pe nimeni. Primaria nu le poate da nici macar amenda pentru ca nu proprietarii trec. Nu exista lege sa te oblige sa-ti ingradesti terenul in afara cazului in care e un pericol pentru oameni sau in cazul in care ai terenul neingrijit. In ambele cazuri amenzile sunt mici….. nu merita sa-ti faci gard.

 3. Las-o incolo de treaba. Ce probleme existentiale au unii, praful se ridica in aer si face poluare. Pe bune? Haida in oras unde nu e oxigen sa vezi poluare. Problema e ca in curba aia e periculos pentru soferi noroiul ala lunecos pe carosabil. Cam atat.

  1. faptu ca primaria te trimite la o institutie din subordinea ei, institutie de la care ai fost trimis la primarie ti se oare ok? faptul ca primaria se lauda periodic in „presa” aservita cum da ea amenzi alora care construiesc mai in oras si fac mizerie iesind pe strada cu noroi pe roti dar pe aceeasi primarie o doare-n… „spate” de aia care stau mai la periferie ti se pare ok?

   #🤪

 4. Mi se pare hilar ca locuitorii acelor blocuri în loc sa pună presiune pe dezvoltator sa le finalizeze accesul rutier (așa cum s-a și angajat dealtfel prin documentatiile de urbanism), prefera sa iasă prin noroaie.

 5. Aceeasi problema la 100m departare,pe strada Oppenheimer fosta Ernest Neumann,perpendiculara ppe Rubinstekn unde locuieste domnul Deleanu.Si acolo s-a construit un bloc,de unde locatarii ies cu masinile din camp,cu rotile pline de noroi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *