Un timișorean a parcat în centru, a plătit pentru o oră și a fost amendat după 47 de minute

Un timișorean a parcat în centru, a plătit pentru o oră și a fost amendat după 47 de minute

Un timișorean a parcat în centru, a plătit pentru o oră și a fost amendat după 47 de minute.

Un șofer din Timișoara a avut parte de o surpriză neplăcută, zilele trecute, când s-a întors la mașina lăsată în parcarea de la Modex. În parbriz îl aștepta o “înștiințare pentru plata taxei de penalizare”, una de 90 de lei, pentru că, pasămite, n-ar fi achitat, în momentul parcării, tariful prevăzut de regulamentul Timpark.

Doar că, de plătit, omul plătise fix cât trebuia pentru o oră de parcare în zona respectivă: 0,75 euro plus TVA, adică 0,89 euro. Conform SMS-ului de confirmare primit imediat după plată, avea achitată parcarea până la ora 11.09 a zilei de marți, 11 iulie. În același timp, pe înștiințarea cu amenda, funcționarul Timpark notase cu pixul ora la care a sesizat că pe numărul mașinii respective nu fusese plătită nici o parcare: 10.56.

Explicația este simplă. Totul a plecat de la existența în cadrul aceleiași zone verzi a două sisteme de tarifare: în unele parcări din zona verde se aplică un tarif unic, de 0,89 euro pe oră, iar în alte parcări din aceeași zonă verde se aplică un tarif progresiv, de 0,89 euro pentru prima oră, 1,13 euro pentru a 2-a oră, 1,31 euro pentru a 3-a oră și 1,55 euro începând cu a 4-a oră.
Un timișorean a parcat în centru, a plătit pentru o oră și a fost amendat după 47 de minute

Ei bine, odată ajuns în parcarea de la Modex, șoferul aflat în discuție a văzut tabla Timpark colorată în verde și, conștient fiind că va sta maxim o oră acolo, a selectat automat din aplicația Tpark instalată pe telefon “Zona Verde, 1 oră – 0,75 euro + 0,05 euro + TVA”.
Un timișorean a parcat în centru, a plătit pentru o oră și a fost amendat după 47 de minute

Din păcate pentru el, însă, în parcarea de la Modex se aplică tariful progresiv, astfel că șoferul în cauză ar fi trebuit să selecteze din aplicație “Zona Verde progresiv ORA 1, 1 oră – 0,75 euro + 0,05 euro + TVA”. Așa însă, chiar dacă, practic, el a plătit suma prevăzută în regulamentul Timpark – fiindcă, după cum se poate observa, tariful unic pentru o oră și cel progresiv pentru prima oră sunt identice – totuși, s-a trezit amendat pentru că a selectat tariful unic în locul celui progresiv.

Sigur, putem discuta și despre greșeala șoferului, care s-a mulțumit să constate că a parcat în zona verde și a plătit din aplicație, fără să citească pe tabla Timpark că acolo se aplică tariful progresiv, însă nu putem să nu constatăm că diferențierea din cadrul zonei verzi îi poate încurca atât pe conducătorii auto din Timișoara, cât mai ales pe turiști.

Cât de greu era ca zona verde să rămână cu acel tarif unic, iar zona în care acționează tariful progresiv să fie colorată în violet, de exemplu? Evident că era o chestie banală, dar se pare că orice tertip este binevenit când aduce bani la bugetul local…

CITEŞTE ŞI: Cum aflăm vârsta reală a plămânilor, la Timişoara?

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

10 thoughts on “Un timișorean a parcat în centru, a plătit pentru o oră și a fost amendat după 47 de minute

 1. Acești indivizi fac parte din categoria „încurcă lumea” și nu au ce căuta în administrație! Mintea lor tâmpită nu poate genera decât confuzie și prostie. Un regulament mai tâmpit nici că se putea, zonă verde tarif unic și zonă verde tarif progresiv. Cum spunea și d-l Brindescu, măcar să fi pus o altă culoare dacă voiau un alt mod de taxare. Iar pe de altă parte, de ce în parcările private regulamentul este banal de simplu iar în cele administrate de bugetari este etrem de confuz ?

 2. Asa-i cand „modernizarea” pentru nepriceputi incurca cetatenii.
  In Viena ai posibilitatea sa parchezi peste tot, cumparand tichete de parcare de la fiecare tutungerie sau statie de metrou.
  Dar noi „boborul mioritic” ne-am modernizat „total”.

 3. Se prevede că, în curând, colectivul mai NASA decât NASA de la instituțiile a căror denumire se deduce din articol va descoperi fosile vii de țânțari în ghinda de la Pădurea Verde. În context, nu e greu de presupus că muștele vii găsite de niște inspectori la o fundație au fost lichidate ad hoc. Cu scop de fosilizare. Dincolo de glumă, sper că cenzorii nu vor interzice comentariul, iar Primăria se va ocupa serios de oraș. Că am ajuns de râsul lumii…

 4. Un mare rahat tot timpark-ul asta. Este o discriminare crasă. De ce nu se instalează automate de unde poți cumpăra o perioadă de parcare și să se poată plăti atât chas cât și cu card-ul?

 5. Asta este usr cu marea digitalizare. Doar sa ne ia banii. Au scumpit biletele, impozitele,caldura. Si se banii luati de la noi muncitii cu greu, au facut festivaluri si expozitii de gay
  Mare prost e ca i-am votat, am vrut sa scap de dracu Robu si am dat de taicasu

 6. Macar, dacă banii respectivi ar merge pentru noi investiții sau modernizarea orașului,dar merg in buzunarul unor ,, umflați „(burți umflate) care nu fac absolut nimic. Doar umbră pământului!

 7. O bătaie de joc tipic usr- ista!!! Încă puțin și pleacă și neica nimeni asta păcat că nu ia cu el toată haita adusă și pusă în posturi de el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *