Un timişean rănit grav într-un accident rutier cere ajutor. Întâmplarea pare desprinsă dintr-un film

Nicolae Mustata

În urmă cu aproximativ cinci ani, un timișean a suferit un grav accident rutier, ale cărui consecințe le resimte și astăzi. Nicolae Mustață susține că, în timp ce aștepta autobuzul în satul Hitiaș, acolo unde s-a stabilit de mai mulți ani, a fost lovit de un localnic care se afla la volanul unui autoturism.

”Am văzut că vine înspre mine o mașină în zig-zag… M-am retras cât mai aproape de un stâlp de curent electric, lângă care se mai aflau două femei din sat, dar nu am reușit să mă feresc și m-a lovit”, a povestit bărbatul care, înainte cu câteva luni de accident suferise un atac cerebral.

Citeşte şi: Momente de groază în trafic, la Timişoara! (foto)

Urmarea acestui incident pare desprinsă dintr-un film. Victima susține că, deși a șoferul a fost identificat în persoana lui Johann Lutz, un consătean de-al său cu dublă cetățenie – română și germană – autoritățile competente au refuzat să îi facă dreptate.

”I-am făcut plângere penală, dar procurorii de la Lugoj au clasat dosarul. Nici judecătorii nu au făcut nimic (Judecătoria Lugoj a respins plângerea împotriva ordonanței parchetului – n. r.). Lutz nu m-a contactat niciodată. Nu am văzut un leu de la acest om.

Am fost internat 26 de zile în spital și a trebuit să plătesc pentru tot. Mi-am cumpărat eu corset, guler pentru gât și cadru, dar cei de la Casa de asigurări de sănătate au refuzat să-mi deconteze cheltuielile. Când am avut atac cerebral, comisia m-a încadrat la grad de handicap I, iar după accident, închipuiți-vă, m-au trecut la gradul II.

Acum mă deplasez în cârje, am coloana făcută praf, probleme cu vederea, dar nu primesc bani de însoțitor, deși nu mă descurc singur. Soția mea m-a îngrijit în tot acest răstimp, dar pentru că a trebuit să mă ridice de atâtea ori, acum s-a îmbolnăvit și ea”, a mai spus timișeanul.

Când toate ușile i-au fost trântite în nas, Nicolae Mustață a fost îndrumat către Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului din Timișoara.

Președintele acesteia, Doru Nicolici, l-a ajutat să ia legătura cu unul dintre avocații colaboratori ai asociației, care a redeschis o acțiune în instanță pe cale civilă, după ce Judecătoria Timișoara i-a respins, anterior, cererea pentru tragerea la răspundere delictuală a consăteanului pe care Nicolae Mustață îl acuză că l-a accidentat. În momentul de față, procesul este pe rol.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns