Un tenor din Craiova a murit după un infarct similar cu cel suferit de Florin (Busu) Busuioc. Nu a avut cine să-l opereze/ Explicaţiile dr Traşcă şi ale spitalului

tenor craiova

Un tenor în vârstă de 40 de ani, din Craiova, a suferit un infarct similar cu cel al lui Florin Busuioc, însă, pentru că nu a fost un doctor care să intervină, bărbatul a fost transportat la Bucureşti.

Nu a mai ajuns, fiind declarat mort pe drum. Dr. Paul Traşcă era plecat în străinătate.

Situaţia care s-a petrecut în timpul nopţii de marţi spre miercuri, când actorului Florin Busuioc i s-a făcut rău după ce a coborât de pe scenă şi a avut nevoie de o intervenţie cardiologică de urgenţă, nu este singulară.

În primăvara acestui an, unui tenor al Filarmonicii, în vârstă de 40 de ani, i s-a făcut rău în timpul repetiţiilor.

În cazul lui Mircea Tudora nu s-a putut interveni, deoarece singurul medic specialist care ar fi putut opera, dr. Paul Traşcă, era plecat în străinătate, astfel că s-a pierdut foarte mult timp în încercarea de a-l transporta pe tenor la Bucureşti.

Directorul Filarmonicii Craiova, Gabriel Zamfir a declarat, pentru MEDIAFAX, că îşi aminteşte cum tenorului i s-a făcut rău în timpul unei pauze de la repetiţii.

„Mircea Tudora se numea tenorul, avea 40 de ani. Era o pauză la cor şi a urcat spre sală să înceapă repetiţiile, i s-a făcut rău, a căzut şi a făcut infarct.

A fost resuscitat timp de 40 de minute, şi-a revenit, a fost dus la spital. Acolo s-a încercat transportarea lui cu elicopterul la Bucureşti.

Însă, din cauza presiunii atmosferice, când urcau, iar nu mai avea puls. Au coborât.

După trei încercări, au decis să-l ducă cu ambulanţa şi la kilometrul 40, pe autostradă, l-au declarat decedat”, a spus Gabriel Zamfir.

Medicul Paul Traşcă, cel care a fost chemat de acasă pentru a-l opera pe actorul Florin Busuioc, îşi aminteşte şi el despre caz.

„Din păcate au murit foarte mulţi oameni în acelaşi mod (din infarct – n.r.), chiar în Filarmonică a fost un caz. Acum câteva luni de zile, un domn care lucra acolo, la Filarmonică, a făcut un infarct. Eu nu eram aici, eram plecat din ţară şi a murit.

Exact la fel s-a întâmplat (ca şi în cazul lui Florin Busuioc – n.r.) şi a murit la 40 de ani. A murit în urgenţă. Nu avea cine să facă (operaţie de montare a unui stent – n.r.)”, a spus Traşcă.

„Sunt cei care fac cardiologie intervenţională, adica montează stent-uri şi cei care fac cardiologie vasculară. Dr. Paul Traşcă face cardiologie intervenţională.

Mai este dr. Livia Goanţă, care e competentă pe montarea stimulatoarelor cardiace, pe cardiologie vasculară.

Sunt doar doi, mari şi tari. Pentru liniile de gardă ar trebui să fie 4 sau 5. Se vor suplimenta în cel mai scurt timp locurile.

Oameni care să vină avem şi printre priorităţile mele este aceea de a putea să facem linie de gardă la Cardiologie intervenţională.

Despre cazul tenorului nu ştiu, pentru că sunt doar de trei săptămâni în această postură”, a declarat directorul Spitalului de Urgenţă Craiova, Eugen Georgescu, scrie mediafax.ro.


Opiniile exprimate în articolele publicate pe RENASTEREA.RO aparţin în exclusivitate autorilor! Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *