Un super taifun se îndreaptă spre uscat și amenință cu distrugeri uriașe țări deja lovite de COVID-19

taifun

Un ciclon puternic format în Golful Bengal se îndreaptă spre granița dintre India și Bangladesh, având o forță capabilă să cauzeze distrugeri majore în statele asiatice care încă se luptă cu pandemia de coronavirus, informează CNN.

CITEȘTE ȘI: Un fost manager de spital, înregistrat când îi face avansuri sexuale unei voluntare. Ce i-a spus femeii

Ciclonul Amphan a crescut în intensitate, atingând o putere echivalentă cu cea a unui uragan categoria 4 în Atlantic sau un super-taifun în Pacificul de Vest, iar viteza rafalelor de vânt a crescut la 240 km/oră. Meteorologii estimează că puterea furtunii se va reduce înainte să atingă uscatul, miercuri seară, în apropierea deltei fluviului Gange.

Chiar și dacă lovește cu o intensitate mai scăzută, Amphan ar putea produce daune masive. Super taifunul ar urma să ajungă pe uscat în zone sărace și dens populate, cu o infrastructură precară. Dacă ajunge în delta fluviului Gance, există posibilitatea să provoace maree de până la 9 metri înălțime.

Dezastrele naturale se petrec destul de des în această regiunea, însă ar fi prima dată când o furtună atât de puternică lovește India și Banghaldesh în timpul unei crize de sănătate.

Super taifunul Amphan ar putea aduce ploi puternice și în cea mai mare tabără de refugiați din lume, unde se află aproape 1 milion de Rohingya, fugiți din Myanmar. O furtună de asemenea magnitudine ar putea fi devastatoare pentru tabără, mai ales după ce au fost confirmate primele cazuri de COVID-19 printre refugiați săptămâna trecută.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *