Un spital din Timișoara, printre cele mai curate din țară

cardiologie

Observatorul Român de Sănătate a realizat un Top 10 al celor mai curate spitale – cu cei mai mulți pacienți care s-au declarat mulțumiți de curățenia din unitatea medicală. Pe primele 3 locurisunt Spitalul General CF Ploiești, Spitalul de Obstetrică-Ginecologie “Dr. Ion Sbarcea” din Brașov și Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Legea mirosurilor se aplică începând de joi. Ce prevede și care sunt amenzile. Cadrul legal, incomplet

Potrivit analizei, la Timișoara, procentul de satisfacție al pacienților este de 89,94 la sută, peste media națională de 79,50 la sută. Analiza Observatorului Român de Sănătate a inclus 338 de spitale publice pentru care erau disponibile date privind satisfacția pacientului. Observatorul Român de Sănătate atrage însă atenția asupra faptului că mecanismul de feedback nu este în acest moment promovat în spitale și la nivel național și propune o serie de modificări legislative pentru creșterea aderenței spitalelor la acest mecanism și obținerea unei relevanțe statistice semnificative pentru fiecare spital.

Observatorul Român de Sănătate subliniază că a înaintat recomandări în acest sens încă din anul 2018, dar autoritățile nu au luat nici o măsură. Observatorul Român de Sănătate este un ONG care își propune să contribuie la îmbunătățirea sistemului de sănătate din România prin desfăşurarea de studii de cercetare privind performanța politicilor și a serviciilor de sănătate. Președintele Observatorului Român de Sănătate este Vlad Mixich, expert în politici de sănătate și membru în conducerea Alianței Europene de Sănătate Publică


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns