Un spaţiu generos pentru artiştii aflaţi la început de drum

aia 2

Spațiul destinat artiștilor timişoreni aflaţi la început de drum este aproape de deschidere. Asociația „AIA” organizează vineri, la ora 19,30, AVANpremieraFEST, la noua sa adresă, adică pe bulevardul Pestalozzi numărul 20.

Locul, amenajat în urma unei campanii de strângere de fonduri, se dorește a fi o rampă de lansare a artiștilor, dar și un lăcaş al acestora, unde se poate crea și promova arta din mai multe categorii. Cei care vor participa la evenimentul din această seară vor avea parte de un tur al incintei, o prezentare a Asociației „AIA” și a planurilor sale viitoare, de o lectură publică, muzică live și o expoziție de artă. Iată ce scrie în blogul său, despre „AIA” şi proiectele sale, preşedintele organizaţiei, Dani Holocan, în textul intitulat „Partea bună e jumătatea goală a paharului”:

„Nepăsarea, indiferența, egoismul și altele animă privirile sau simțurile noastre tot mai des. Considerăm societatea actuală tot mai degradată, tot mai departe de valorile și principiile morale care erau cândva. STOP! E timpul să ne oprim, să privim cealaltă parte a paharului și nu vorbesc de partea plină aici, ci de cea goală, ea unde s-a dus? De ce paharul e gol pe jumătate și ce s-a întâmplat cu ce era acolo? Am să-mi permit să prezint un scenariu care se întâmplă tot mai des. Partea goală a paharului a servit unor scopuri mai nobile, a ajutat la un bine mai mare, chiar dacă a fost puțin. Ne-am obișnuit să privim ca pe ceva rău partea goală a paharului, însă e tot o parte bună, ea a ajutat un om să se hidrateze, a ajutat o cauză mai mare care, la rândul ei, poate ajuta ca paharul să fie plin din nou”.

„Spațiul <<AIA>> e acea cauză care a golit câte puțin din paharul fiecăruia pentru un scop mai înalt. Exclusiv din donațiile timişorenilor, am reușit să închiriem un spațiu care e aproape amenajat. Mai avem nevoie de geamuri, sistem de sunet și scaune pliante, lucruri pe care suntem siguri că le vom avea cu sprijinul oamenilor care încă mai cred în alți oameni, al celor care se opresc puțin să ajute, al celor care toarnă din paharul lor puțin, ca să fie plin și cel al altora. Iată două fotografii de când am închiriat spațiul.

După multă muncă voluntară prestată după orele de serviciu, sau între două examene, am reușit să îi dăm viață, să fie <<locuibil/utilizabil>>. Vă așteptăm să ne fiți alături la AVANpremieraFEST să vedeți ce am făcut până acum și să vă bucurați de creațiile și prestațiile artiștilor la început de drum. Dacă aveți posibilitatea să ne ajutați cu o donație, aici sunt conturile noastre: Nume: Asociația <<AIA>>, cont lei: RO35BTRLRONCRT0486535701, cont euro: RO82BTRLEURCRT0486535701, specificații: Donație.Iar dacă ești artist la început de drum din Timișoara te poți înscrie în grupuri aici: Artiști Plastici: http://bit.ly/înscriere-APA, Foto-video: http://bit.ly/foto-video-AIA, Muzică: http://bit.ly/înscriere-MA, Scriitori: http://bit.ly/scriitori-anonimi”, transmite Dani Holocan.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *