Un slogan perfect pentru primarii timişeni: „Buni, răi, ne facem treaba cu ei!”

primar

Atât PSD, cât şi PNL, îşi păstrează actualii primari drept candidaţi la alegerile din această vară. Deschiderea de care vorbeau, la un moment dat, cele două mari forţe politice, a fost doar de faţadă, menţinerea actualilor primari fiind cel mai bun exemplu.

Practic, oricât de performant şi de perspectivă ar fi un politician PSD sau PNL dintr-o localitate în care există deja primar din formaţiunea din care face parte, acesta nu are nici o şansă să intre în cursa electorală. Ambele partide au mers pe principiul „Buni, răi, ne facem treaba cu ei”, menţinând toţi primarii drept candidaţi.

Debutul anului electoral pare să le dea dreptate liderilor politici care au marşat pe această idee, cam nedemocratică, dar eficientă. Din sondajele efectuate, se constată că majoritatea primarilor conduc detaşat în preferinţele localnicilor, fie că e vorba de edili PSD sau PNL.

Din această cauză, în multe localităţi sunt probleme mari în desemnarea unui candidat, pentru că şansele de a-l învinge pe primarul în funcţie sunt mai mici decât dacă s-ar reface USL, iar preşedinte ar fi Traian Băsescu!

Este perfect explicabilă, astfel, şi „imunitatea” pe care au dobândit-o edilii locali în faţa liderilor judeţeni. Majoritatea nu au contracandidaţi de calibru, fapt pentru care îşi permit să bată cu pumnul în masă, indiferent de liderul care se află de faţă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *