Un șef din Primăria Timișoara dă cu subsemnatul la DIICOT, iar restul angajaților învață cum să se ferească de… corupție

anticoruptie

Sala Filarmonicii Banatul se va umple joi, 31 octombrie, la ora 15, cu angajații Primăriei Municipiului Timișoara, aceștia fiind convocați, cu mic, cu mare, de șeful lor suprem, Nicolae Robu, pentru a participa nu la un concert, ci la “Campania de informare și conștientizare anticorupție inițiată și desfășurată de Direcția Generală Anticorupție”!

Convocarea a fost trimisă pe mail de Cabinetul primarului tuturor angajaților primăriei, mesajul fiind intitulat “Anunț important!!!!”, cele patru semne de exclamare fiind folosite pentru a marca, probabil, caracterul extraordinar al evenimentului.

În plin scandal declanșat de anchetele DIICOT Timișoara, care l-a chemat la audieri și pe Ionuț Nasleu, fost consilier personal al primarului Nicolae Robu și actual director al SC Piețe SA (entitate care funcționează sub tutela autorităților locale), angajații Primăriei Timișoara vor învăța joi cum să se ferească de… corupție.

Nu este prima și nu va fi nici ultima acțiune de acest gen derulată de DGA, efectul acestor campanii fiind, însă, nul, dacă luăm în considerare ce se întâmplă de ani buni în Primăria Timișoara, o instituție sufocată de corupție și impostură.

În locul așa-ziselor acțiuni de prevenire ale DGA, ar fi mult mai utilă deschiderea unor dosare penale de către procurorii timișoreni – alții decât cei de la DIICOT, ne referim în primul rând la structura teritorială a DNA, dar și la celelalte parchete locale – având ca obiect fapte comise de funcționarii primăriei, prezentate detaliat, cu dovezi clare, în presă, inclusiv în paginile “Renașterii bănățene”.

În condițiile unui non-combat pe față al procurorilor, campaniile de “informare și conștientizare anticorupție” sunt o frecție la un picior de lemn. Mult zgomot pentru nimic.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Un șef din Primăria Timișoara dă cu subsemnatul la DIICOT, iar restul angajaților învață cum să se ferească de… corupție

  1. Deci de azi incolo nici in Primarie nu mai e voie sa se vanda droguri?
    Primarul va face parte din audienta, va tine cuvantari sau va fi absent?
    Fara gluma, am fost saptamana trecuta la Primarie, sunt multi oameni care lucreaza serios acolo, in special cei de la ghisee, munca cu oamenii nu e usoara, le doresc zile mai bune, poate la anul, cine stie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *