Un sătuc cu viitor: multă linişte şi locuri de casă la preţuri accesibile

satul berecuta

Este un mic sat bănățean, situat între centrul de comună Birda și orașul Gătaia, la poalele Dealului Șumigului. Este al treilea din șiragul de sate de pe drumul județean DJ588A, după așezările Sângeorge și Mânăstire.

Berecuţa, căci despre ea este vorba, nu a fost niciodată, în ultimul veac, o localitate foarte populată. Acum are circa 200 de locuitori.

Spre deosebire de alte așezări de aceeași mărime, Berecuța este un sat viu, cu oameni dinamici. Faptul că în ultimii anii și-au făcut apariția aici câteva case noi este notabil. Nu sunt multe, zece poate 12, dar par, având în vedere că ele se înșiră pe uliță între alte câteva zeci, poate 100 cât are cu totul localitatea.

Conform unei statistici locale, periodic lipsesc din sat circa 40 de persoane, plecate să muncească în străinătate. Noutățile din peisaj li se datorează acestor săteni.

Există și un fel de emulație, pentru că și cei care nu au reușit să facă toți banii necesari pentru a-și edifica o casă nouă au reînnoit-o pe cea veche.

berecuta

Nu știm ce magnet îi atrage în acest loc pe locuitorii de astăzi ai Berecuței, dar putem spune că acest mic sat din Banat pare unul bun ca să-ți faci un rost… Mai ales că preţurile locurilor de casă sunt cu mult sub cele din alte aşezări rurale ale Timişului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Un sătuc cu viitor: multă linişte şi locuri de casă la preţuri accesibile

  1. Iubesc mult satucul acesta a fost rampa de lansare cind am pus picioru in banat la taticu nost cirpan de la numitu COMTIM iubesc locuitori acestui sat Am amintiri frumoase aici in acest sat cu oamrni primitori si minunati si imi doresc sa nu fie un say uitat de lume

Lasă un răspuns