Un sârb pe banca „leilor” din baschetul timișorean

Echipa de baschet masculin SCM Timişoara a ajuns la o înţelegere cu sârbul Miodrag Perisici, care îi va pregăti pe „lei” în sezonul 2018-2019. Antrenorul în vârstă de 45 de ani revine în România, el mai activând la U Banca-Transilvania Cluj-Napoca (2005-2007), CS Otopeni (2008-2009) şi CSU Atlassib Sibiu (2012-2015).

De asemenea, el a mai condus echipe din Macedonia, Egipt, Libia şi Bahrain. Perisici are licenţă FIBA, iar în 2011 s-a aflat pe banca naţionalei „faraonilor” în campania de calificare la Jocurile Olimpice.

Tot în Egipt a reuşit să câştige campionatul cu Al Zamalek.

„Sunt bucuros să vin la clubul din Timişoara, un loc unde ştiu că baschetul este iubit şi are tradiţie. Am avut şi alte oferte, dar am preferat SCM Timişoara şi consider că am luat decizia corectă. Lucrăm la alcătuirea lotului şi sper să avem un sezon reuşit”, a declarat Miodrag Perisici.

„De două săptămâni ne-am înţeles, dar nu am anunţat noul antrenor până nu am pus la punct toate detaliile. Ne-am înţeles cu Mişa, cum îl ştie lumea baschetului, care a mai condus echipele din Cluj-Napoca şi Sibiu.

El cunoaşte foarte bine campionatul României, unde a lucrat la nivel înalt. Am stat mult de vorbă şi mi-am dat seama că ştie în amănunt cum stau lucrurile. După renunţarea lui Tudor Costescu, i-am expus lui Mişa exact situaţia actuală a clubului, a înţeles şi a acceptat să lucrăm împreună. Consider că pornim pe un drum corect, care la final sperăm să fie de succes”, a spus şi preşedintele secţiei de baschet de la SCM Timişoara, Ilie Triţoiu.

Reunirea lotului echipei timişorene este programată pe 15 august. Va urma un cantonament de opt zile la Buziaş, iar în ultima zi a lunii lui Gustar va avea loc meciul de prezentarea a lotului pentru stagiunea 2018-2019, adversara alb-violeţilor urmând să fie campioana CSM Oradea. SCM Timişoara va mai disputa partide amicale în Serbia, fiind invitată totodată la turnee de pregătire la Kecskemet (Ungaria) şi la Sibiu.
Randolph, prima achiziţie

În altă ordine de idei, Miodrag Perisici şi staff-ul administrativ au început să lucreze la conturarea lotului pentru sezonul 2018-2019. Sunt purtate negocieri cu o parte din foştii jucători, în vizor aflându-se şi alţi baschetbalişti.

Primul acontat este Brandon Randolph, un fundaş american în vârstă de 23 de ani care a evoluat în sezonul trecut în campionatul universitar american, NCAA, la Utah Valley, unde a avut medii de 10,94 puncte, 4,61 pase decisive, 3,91 recuperări şi 1,06 intercepţii în ceva mai mult de 32 minute jucate pe meci.

Randolph a bifat 33 de prezenţe pe parchet în stagiunea precedentă, reuşind să puncteze în toate.

În ediţia 2016-2017 a jucat la Utah, după ce anterior evoluase timp de doi ani tot în NCAA, la Xavier Musketeers.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns