Un român este, duminică, cel mai căutat infractor din Europa

ionel silvestru

Un român, dat în urmărire internaţională încă din 2011 pentru proxenetism, este, duminică, cel mai căutat infractor din Europa în cadrul unei campanii a Europol prin care un clip de prezentare cu bărbatul a fost pus în deschiderea listei celor mai căutaţi fugari.

Ionel Silvestru, din Măcin judeţul Tulcea, este prezentat, duminică, pe lista Europe’s Most Wanted – www.eumostwanted.eu, printr-un clip video postat pe pagina de deschiderea a site-ului. Acesta este fugarul român propus de autorităţile din ţara noastră pentru campania Europol din luna decembrie, campanie prin care în fiecare zi a lunii câte un fugar din fiecare ţară parteneră este prezentat, pe platforma www.eumostwanted.eu, drept mai căutat infractor din Europa.

Potrivit Europol, campania, ce poartă numele ” It’s the most wonderful time of the year..to lock up these criminals” (n.r.- E cea mai frumoasă perioadă din an…pentru a-i închide pe aceşti infractori) a fost lansată pe această platformă, care are o aplicaţie ce permite tuturor cetăţenilor să ofere informaţii utile, pentru „a face străzile din Europa mai sigure de sărbători”.

Ionel Silvestru este dat în urmărire internaţională încă din anul 2011. În 2015 a fost găsit vinovat şi condamnat la 12 ani de închisoare, de Curtea de Apel Iaşi, pentru proxenetism, trafic de minori şi trafic de persoane.

Între 2004 şi 2010, fugarul a racolat zeci de fete, multe dintre ele minore, pe care mai apoi le-a trimis în cluburi din Spania şi Marea Britanie, unde le-a obligat să se prostitueze, au declarat reprezentanţi ai Poliţiei Române. Victimele erau racolate din zona oraşelor Hârlău şi Măcin, de pe urma lor reuşind să obţină beneficii de peste jumătate de milion de euro, au mai precizat sursele citate.

Lista celor mai căutaţi oameni din Europa cuprinde peste 60 de persoane, atât condamnaţi, cât şi suspectaţi că ar fi comise infracţiuni grave sau acte de terorism în Europa. Potrivit Europol, din ianuarie când a fost a fost lansată platforma www.eumostwanted.eu şi până în prezent, au fost prinşi 24 astfel de fugari, nouă dintre aceştia fiind arestaţi după informaţii primite de la cetăţeni sau după ce au fost mediatizaţi în presă.

Unul dintre aceştia este Gregorian Bivolaru. Prinderea liderului MISA a fost posibilă cu informaţii primite de autorităţi, la puţin timp după ce fotografia acestuia a apărut pe portal.

Campania „It’s the most wonderful time of the year..to lock up these criminals” (n.r.- E cea mai frumoasă perioadă din an…pentru a-i închide pe aceşti infractori) se va încheia pe 23 decembrie.

Sursa: mediafax.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Un român este, duminică, cel mai căutat infractor din Europa

  1. Între 2004 şi 2010 ce au facut MILITIENII nostrii dragi? Si-au luat dreptul si au mai dat si ei la b**ci, nu-i asa tovarasi? Parca nu va stie lumea cat de ordinari sunteti … ca doar d-aia aveti toti masini tari, va rupeti in figuri prin cluburi maneliste sau la greci pe litoral …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *