Un renumit grup italian de modă, prezent și în Timișoara, lichidează toate afacerile din România

moda 1

Un renumit grup italian de modă a semnat pentru lichidarea tuturor afacerilor din România. Grupul italian de modă Stefanel, primul retailer străin venit în România, în 1991, şi, astfel, un deschizător de drumuri pentru retailerii străini din industria modei, a semnat actele pentru dizolvarea şi lichidarea filialei locale. Operaţiunea va fi derulată fără numirea unui lichidator, relevă date analizate de Profit.ro.

CITEȘTE ȘI: Dumbrăvița conduce în topul vaccinării la nivel național! Girocul, pe poziție fruntașă

În februarie, grupul italian de modă Stefanel se pregătea să îşi închidă toate magazinele din România, afacerea fiind preluată de un alt retailer italian de modă, dar cu preţuri reduse, OVS, controlat de fondul de investiţii italian Tamburi Investment Partners.
În contextul acestei tranzacţii, toate cele circa 10 magazine din România vor fi închise în perioada următoare, afectând aproximativ 50 de angajaţi.
Stefanel, o afacere de familie lansată în 1959, a intrat în insolvenţă şi administrare judiciară în septembrie 2019, fiind scoasă la vânzare în vara anului trecut.
În anii 90, grupul Stefanel avea peste 1.000 de magazine în 56 de ţări, dar datoriile acumulate în ultimii ani, culminând cu restricţiile introduse de autorităţi în pandemie, care au forţat închiderea magazinelor, au redus numărul unităţilor la circa 400 de centre în doar 13 ţări.

Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *