Un profesor din Timișoara a fost bătut de romii din Kuncz. Poliţiştii au deschis o anchetă

Vasile Solomeș locuiește în zonă de mai mulți ani, însă nu a avut parte de liniște nici o clipă. Profesorul susține că băștinașii de etnie romă i-au făcut tot felul de șicane, de la distrugerea grădinii, până la aruncarea cu pietre în geam. De fiecare dată, profesorul a sesizat poliția, dar se pare că măsurile luate de reprezentanții legii nu au avut menirea de a-i cuminți pe făptași.

Luna trecută, Vasile Solomeș a acceptat să-i primească în gazdă pe doi concubini, deși cu inima pe jumătate îndoită, din cauza etniei pe care o aveau. S-a interesat totuși la poliție despre situația celor doi viitori chiriași, însă, susține profesorul, nu i s-a spus nimic concret.

Pentru ca totul să fie legal, Vasile Solomeș a încheiat un contract de închiriere cu respectivele persoane, înregistrat la ANAF, o copie depunând-o, ulterior, și la Secția 5.

Citeşte şi: O clinică de top din Szeged oferă servicii medicale complexe românilor suferinzi. Cum vă puteţi programa

La sfârșitul lunii trecute, în ziua de salariu, chiriașii, care susținuseră că lucrau la Azur, și care, între timp, încălcaseră câteva dintre clauzele stipulate în contract (fumau în casă, deși știau că nu li se permite) nu i-au plătit decât jumătate din banii datorați, refuzând să îi achite diferența. În acel moment, profesorul le-a pus în vedere să părăsească locuința.

În urmă cu două zile, în timp ce se ducea la medic, însoțit de o cunoștință, Vasile Solomeș s-a întâlnit pe o stradă din apropierea casei sale cu cei doi concubini. Profesorul susține că aceștia l-au amenințat cu moartea, supărați fiind, probabil, pentru că i-a dat afară din casă. Cei doi nu erau singuri, ci însoțiți de alte două persoane de etnie romă, pe care profesorul le cunoștea mai demult și cu care a avut câteva altercații.

Văzându-i, a luat-o la fugă, însă își amintește că a fost ajuns din urmă de trei persoane, care, după ce l-au trântit la pământ, au început să îl lovească cu picioarele în cap și în spate.

A scăpat cu viață printr-un noroc, pentru că tânărul care îl însoțea a apucat să sune la 112.

În momentul în care au auzit sirenele, agresorii s-au făcut nevăzuți. Profesorul, care și-a pierdut cunoștința, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Jandarmii care au sosit la fața locului au întocmit un proces verbal pe care l-au predat ulterior Secției 5 Poliție, cu numele agresorilor, cărora li s-a deschis imediat dosar penal.

Cauza este în cercetare, însă Vasile Solomeș se teme, în continuare, pentru viața sa, susținând că zona Kuncz nu prezintă siguranță din cauza unor cetățeni de etnie romă care locuiesc fără forme legale și nu respectă nici o lege.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Un profesor din Timișoara a fost bătut de romii din Kuncz. Poliţiştii au deschis o anchetă

Lasă un răspuns