Un primar prevăzător. Este iubit de toţi angajaţii din primărie, pentru cel puţin un motiv

Primarul unei comune timişene este iubit de toţi angajaţii primăriei pe care o conduce, pentru faptul că a fost… prevăzător. A promovat o creștere cu 30 la sută a fondului de salarii încă din varianta inițială a bugetului pe acest an.

Când a propus acest lucru a ținut cont de majorarea cu 30 la sută a salariilor din administrația publică locală avută în vedere pentru 2017 de guvern, deși forma de salarizare adoptată la mijlocul anului a fost cu totul diferită.

Executivul, cum se știe, a stabilit doar salariile primarului și viceprimarului ca un multiplu al salariului minim pe economie, în funcție de rangul unității teritoriale, lăsând la latitudinea consiliilor locale cuantumul lefurilor pentru personalul din primării.

Când a intrat în vigoare noua lege, în Primăria Cenad, condusă de primarul Nicolae Crăciun, s-a procedat la creșterea remunerațiilor, cele mai mici dintre ele fiind majorate și cu 70 la sută. Per total, însă, fondul de salarii necesar s-a suprapus peste cel preconizat inițial pentru acest an și nu a mai fost nevoie de rectificarea bugetului în acest sens.

Astfel, Primăria Cenad are asigurați banii necesari pentru salarii până la sfârșitul anului. Singurele drepturi din aceeași categorie care nu s-au acordat angajaților au fost voucherele de vacanță în valoare de 1.450 lei, dar acest lucru nu pentru că nu ar fi existat bani pentru ele, ci din cauza faptului că hotărârea de guvern care să clarifice lucrurile se lasă așteptată în continuare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns