Un primar din vestul ţării este invitat să acceseze un miliard de euro…

baile herculane 1

După ce a vorbit de cele 3,6 miliarde de lei pe care Ministerul Dezvoltării le bagă în diverse investiţii din zona de vest a ţării, vicepremierul Daniel Suciu a fost întrebat dacă există vreo şansă ca bijuteriile arhitectonice din Băile Herculane să fie vreodată reabilitate, mai ales că multe aparţin unor privaţi.

„Exact, multe aparţin unor privaţi. În luna decembrie, anul trecut, când eram lider de grup, am avut o discuție cu reprezentanții Ministerului Turismului, care ne-au propus atunci câteva modificări legislative, vizavi inclusiv de facilități pentru cei care trebuie să refacă clădirile de patrimoniu.

Pentru că știu discuția despre Băile Herculane și ce a fost cândva această staţiune, fac o invitație publică domnului primar să vină la București, la Ministerul Dezvoltării Regionale și, împreună, de mână, merg cu domnia sa la Ministerul Turismului pentru o discuție pe masterplanul de turism.

Dar îi aduc aminte și îl rog să se uite cu foarte mare atenție că are la dispoziție un fond de un miliard de euro pentru toate stațiunile balneoclimaterice din România. Îl rog să se uite ce poate face cu această sumă. Poate face orice, trebuie doar să fie implicat!”, a spus ministrul Suciu, scrie caon.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *