Un primar din Timiş şi scrisoarea Regelui Mihai I

Ionel Costa

În 2007, la invitația unui primar din judeţul Timiş, Majestatea sa Regele Mihai I al României, împreună cu Regina Ana, a vizitat comuna Margina, cea cu care începe județul Timiș.

Autoritățile locale i-au rezervat o primire tradițională, iar oaspeții de seamă ai acestor meleaguri s-au simțit foarte bine. Cu această ocazie i-a fost acordată fostului suveran o diplomă de excelență din partea comunei timișene.

Primarului Ionel Costa și-a dorit ca momentul să fie imortalizat la televiziune, motiv pentru care a invitat un post bine-cunoscut. A fost însă refuzat, pe motiv că vizita regelui la Margina nu constituie un eveniment de senzație care să merite a fi mediatizat.

Costa povestește cu mândrie, la mai mult de un deceniu de atunci, că a avut privilegiul de a discuta minute în șir cu Majestatea sa și că vizita a fost imortalizată pentru istorie în sute de fotografii, pe care le are stocate în calculatorul său din primărie. Cel mai mult însă l-a marcat scrisoarea primită din partea regelui din Elveția, în urma acestei vizite de neuitat pentru localnici, din care cităm:

„Domnule Primar, Familia Mea și cu Mine dorim să vă mulțumim dumneavoastră și locuitorilor Comunei Margina pentru frumoasa primire pe care ne-ați făcut-o în luna aprilie a acestui an și pentru toate darurile creștinești primite la bisericuța din comună.

Am trăit clipe de înălțare în lăcașul sfânt, unde ne-ați primit cu cântece de sărbătoare și emoție sinceră și m-am bucurat că am putut să poposesc prin locurile neștiute încă de mine, cu români atât de inimoși. Vă doresc la toți multă sănătate și nădăjduiesc să mai fie ocazii de a ne revedea. Mihai I”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *