Un primar din județul Timiș le-a cerut angajaților să scrie pe bilețele ce salarii și-ar dori. Vezi ce decizie a luat ulterior

În iulie, după apariția noii legi de salarizare bugetară, primarul comunei Giera, Radu Vicol, a avut ideea ca fiecare angajat al administrației locale să se autoevalueze.

I-a adunat pe toți și a împărțit bilețele, cerându-le să-și treacă cu toții numele și leafa pe care și-ar dori-o pe hârtiuța primită. Le-a centralizat și a constatat uimit că nici unul dintre subordonații săi nu a sărit calul.

CITEȘTE ȘI: Cutremurător. Familia înecată în Dunăre, răpusă de curenții puternici! „Au murit toți patru ținându-se de mână!”

Cum pe aceste bilețele a fost scris în dreptul fiecărui nume un salariu cu numai 10-15 procente majorat, edilul-șef local a decis să înainteze consiliului local acest centralizator.

Aceasta, spune el, deoarece „oamenii din primărie au dovedit mult bun-simț și responsabilitate, fiecare punând în balanță cât muncește și cât ar dori să câștige”.

CITEȘTE ȘI: Premierul Mihai Tudose i-a propus fostului prim-ministru Sorin Grindeanu să preia şefia ANCOM

Tot Vicol spune, că dacă salariile ar fi fost stabilite de consilieri, atunci acestea probabil că ar fi fost mai mari, pentru că legea ar fi permis acest lucru.

Cât privește asigurarea fondului de salarii, nu este nici o problemă, primăria are bani. De altfel, în aceeași lună iulie s-a aprobat o rectificare bugetară prin care s-a mărit corespunzător acest fond.

Menționăm că organigrama Primăriei Giera cuprinde 16 posturi, din care 15 sunt ocupate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Un primar din județul Timiș le-a cerut angajaților să scrie pe bilețele ce salarii și-ar dori. Vezi ce decizie a luat ulterior

Lasă un răspuns