Un pivot sârb de 2,10 metri va juca la SCM OHMA Timişoara

Un pivot sârb de 2,10 metri va juca la SCM OHMA Timişoara

Echipa de baschet SCM OHMA Timişoara va beneficia sezonul viitor de serviciile unui pivot în vârstă de 29 de ani și înalt de 2,10 metri. Este vorba despre Igor Kesar, născut la 4 noiembrie 1992, la Kraljevo, Serbia, unde a și început cariera la seniori.

După alte trei experiențe în baschetul din Serbia – la KK Velika Plana, Napredak Maksi KO Aleksinac și KK Tamis Petrohemija Pancevo – Igor a început în 2015 seria transferurilor în străinătate. Prima echipă de peste hotare a fost la BC Igokea Aleksandrovac, cu care a izbutit eventul, campionat-Cupă, în Bosnia și Herțegovina, și a evoluat în Liga Adriatică.

Doi ani mai târziu, în 2018, Kesar a fost vicecampion al Bulgariei, cu Balkan Botevgrad, formație în echipamentul căreia a adunat 10 meciuri și în FIBA Europe Cup, cu medii de 13.8 puncte și 5.5 recuperări/meci.

Sezonul 2018/2019 i-a adus trei echipe în CV, Peristeri GS Athens (Grecia), Pecsi VSK-Veolia (Ungaria) și KK Kozuv AD Gevgelija (Macedonia de Nord), iar cele mai recente două campionate le-a petrecut tot în Macedonia de Nord, la KK Pelister Sport Bitola.

CITEŞTE ŞI: Timişorenii, invitaţi la meciul naţionalei de baschet, găzduit de sala „Constantin Jude”

Igor Kesar a înregistrat statistici remarcabile în cel mai recent sezon (2021/2022), atât în prima ligă din Macedonia de Nord, cât și în Liga Adriatică. În întrecerea internă, pivotul a evoluat în 33 de partide și a pus 19.0 puncte, 6.5 recuperări și 2.4 pase decisive/meci, pentru ca în Liga Adriatică să adune 17.7 puncte, 5.5 recuperări și 1.7 pase decisive, în medie, în cele 13 partide disputate.

Foto: FIBA.basketball


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns