Un pisoi din România a reușit să ajungă până în Marea Britanie. Animalul a supraviețuit fără apă și mâncare

Un pisoi din România a reușit să ajungă până în Marea Britanie. Aventurile micului Roman, în vârstă de o lună, au început după ce s-a urcat într-un camion de mobilă care a plecat din țara noastră către Regatul Unit.

CITEȘTE ȘI: Bilanț CORONAVIRUS 20 iunie: situația în Timiș

Animăluțul a fost găsit după mai bine de o săptămână, atunci când transportul a ajuns la destinație. Pisoiul a supraviețuit fără apă și mâncare, în toată această perioadă. Salvatorii lui Roman l-au găsit într-o stare avansată de deshidratare.

Britanicii l-au botezat Roman şi s-au străduit să-l salveze. Medicii veterinari care l-au tratat au considerat că e un miracol că animalul a supravieţuit aproape o săptămână fără mâncare şi apă în TIR,  scrie Independent.   Roman a necesitat terapie intensivă şi lichide intravenoase, dar la final veterinarii au anunţat că şi-a revenit. Un merit important l-a avut Tasmin Eastwood, care este şi coordonatoarea organizaţiei caritabile Cats Protection. Ea a fost chemată de angajaţii depozitoului în care camionul a descărcat marfa şi a fost descoperit pisoiaşul. La sosirea la depozit, aceasta şi-a rugat colegii să verifice autocamionul pentru a vedea dacă există şi alte pisici, însă s-a dovedit că Roman a călătorit singur singurel între piesele de mobilă.   „Bietul micuţ se afla în stare gravă, avea ochii lipiţi şi era foarte slab”, a spus Tasmin Eastwood., după care a adăugat: „Nu vom afla niciodată povestea lui Roman şi nici cum a rămas blocat în camion. Probabil că s-a furişat în căutarea unui loc de dormit liniştit. Următorul lucru pe care l-a conştientizat apoi a fost că s-a încălzit în camionul cu care a traversat graniţele.

Micuţul a fost dus la Cats Protection, unde a fost tratat , iar apoi a fost transferat la un adăpost destinat pisicilor. Naomi Williams, veterinar de teren al Cats Protection, a declarat că Roman a răspuns bine la tratamentul cu antibiotice.   „Avea simptome de gripă felină. Avea ochii umflaţi, inflamaţi şi scurgeri care îl împiedicau să îşi poată deschide ochii până ce a fost ajutat de veterinari. Din fericire, el a răspuns foarte bine la tratamente şi s-a întremat, iar acum poate fi transferat, în următoarea săptămână, la centrul felin pentru carantină”   În carantină, Roman urmează să participe la un program de socializare a pisicilor şi va fi vaccinat antirabic înainte de a fi înapoiat la Protecţia Pisicilor, iar ulterior va fi dat spre adopţie.    Organizaţia de caritate, care sponsorizează tratamentul lui Roman, a lansat pagina JustGiving pentru a aduna bani pentru a acoperi costul tratamentului care a ajuns la 1.600 de lire sterline. Până în momentul apariţiei articolului în Independent, au fost strânse 710 lire sterline.

Citeste mai mult: adev.ro/quwbdk


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Un pisoi din România a reușit să ajungă până în Marea Britanie. Animalul a supraviețuit fără apă și mâncare

Lasă un răspuns