Video: Un pește venit parcă de pe altă lume a fost filmat în adâncuri. Are capul transparent și ochii bulbucați și fluorescenți

Un pește venit parcă de pe altă lume a fost filmat în adâncuri. Are capul transparent și ochii bulbucați și fluorescenți

Viața în adâncuri pare extraterestră pe alocuri, iar un pește din specia Macropinna microstoma e unul dintre cele mai bune exemple.

CITEȘTE ȘI: Foto: Un șofer neatent s-a întâlnit cu un om de zăpadă. Asta după ce a ratat un sens giratoriu

Recent, un exemplar din această specie ciudată a fost filmat la o adâncime de 600 – 800 de metri, unde razele soarelui nu pot pătrunde. Asta ar explica și înfățișarea sa ciudată: un cap complet transparent, prin care se văd ochii mari, și mai bizari.

Înregistrarea video cu acest pește a devenit virală

Înregistrarea care a devenit viral a fost realizată de Monterey Bay Aquarium Research Institute (MBARI), cu ajutorul unui vehicul operat de la distanță, în largul coastei Californiei, arată IFL Science.

Ochii acestei vietăți ciudate se pot roti, iar verdele care îi înconjoară constă în organe olfactive care pot simți semnalele chimice din apă. Sunt perfect adaptați pentru a recunoaște formele de viață din adâncuri, în ciuda întunericului omniprezent.

Ochii sunt orientați în față doar atunci când vietatea se hrănește, au transmis oamenii de știință. În rest, poate privi inclusiv în sus, prin capul transparent. Vietatea a fost rar surprinsă în imagini până acum, existând doar nouă dăți în care a fost fotografiată sau filmată.

Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns