40 de persoane au fost salvate sâmbătă de pe munte, multe dintre ele în vestul țării

40 de persoane au fost salvate sâmbătă de pe munte, multe dintre ele în vestul țării

Salvamontișii au primit, în ultimele 24 de ore, 36 de apeluri de urgență, în urma cărora 40 de persoane au fost salvate, a anunțat duminică dimineața Dispeceratul Național Salvamont.

Sâmbătă a fost o zi plină pentru salvamontiștii din întreaga țară prezenți pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă și în zonele montane cu mare afluență turistică.

La Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 36 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a echipelor Salvamont. Cele mai multe apeluri, 6, au fost primite de Salvamont Lupeni, câte 5 de Salvamont Brașov și Alba, 4 de Salvamont Gorj, câte 3 de salvamontiștii din Maramureș, Voineasa și Harghita, două de cei din Caraș-Severin și câte un apel pentru Salvamont Neamț, Cluj, Dâmbovița și Hunedoara, conform Mediafax.

CITEȘTE ȘI: Foto: Un șofer neatent s-a întâlnit cu un om de zăpadă. Asta după ce a ratat un sens giratoriu

În cazul acestor intervenții au fost salvate 40 persoane, dintre care 11 au fost predate la Ambulanță sau SMURD și una elicopterului SMURD pentru transport la spital.

S-au mai primit 35 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană.

Foto: digi24.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns