Un paore care a devenit gospodar de comună

viorel berci

Viorel Berci (foto), din Ohaba Forgaci, este din vară viceprimarul comunei Boldur. Funcția îi vine, probabil, ca o mănușă, după cele patru mandate de consilier local.

Mâna dreaptă a edilului-șef, de aceea, nu se consideră parașutat în primărie, unde, din prima zi, le-a spus celorlalți angajați că „a venit hotărât să facă treabă”.

CITEŞTE ŞI: Pistolarul din cafeneaua din Timişoara a fost prins

Ca orice om care s-a apucat de administrație, și Berci are un bagaj cu care vine din urmă. L-am întrebat cu ce s-a ocupat înainte de acest pas.

Mi-a spus că, timp de 23 de ani, s-a îndeletnicit cu agricultura, că este tehnician în domeniu, că a urmat diverse perfecționări și specializări, inclusiv a făcut un curs de management agricol.

CITEŞTE ŞI: Accident spectaculos în vestul ţării

Împreună cu asociatul său a lucrat 300 de hectare de cultură mare. Acum, de când a devenit viceprimar, sarcinile i-au fost preluate de asociat și de feciorul său, care are 34 de ani și a absolvit Științe Economice.

Apoi l-am întrebat pe noul vice cu ce s-a ocupat înainte de a face agricultură și el a răspuns că „ar putea zice că… tot cu agricultura”. Viorel Berci are 56 de ani și, după cum a afirmat, lasă în urmă o activitate de „paore”.

A treia întrebare pe care i-am pus-o, pentru a-l „încuia”, a fost următoarea: dacă nu ar fi făcut agricultură, ce și-ar fi dorit să facă. Bineînțeles că mi-a răspuns că „tot agricultură”.

De altfel, în această zonă dintre Buziaș și Lugoj, oricărui sătean i-ai pune aceste trei întrebări, dacă nu-ți va răspunde, la una ori chiar la două dintre ele cu „muncitor la Lugoj”, atunci îți va spune la fel ca Viorel Berci.

Să nu credeți că, printre atâția agricultori și fermieri locali, îi va fi ușor în noua sa misiune, cu toate că paore înseamnă întodeauna și bun gospodar…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns