Un pacient de la Interne a decedat din cauza gripei

deces gripa

În Caraș-Severin a fost înregistrat încă un deces – al treilea – pus de specialiști pe seama gripei, care a accentuat cumulul de afecțiuni ale pacientului infectat cu virus gripal.

”Este vorba de un bărbat de 64 de ani din Reșița, care a decedat în cursul zilei de ieri, la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, după ce fusese internat pe Secția Interne.

Trebuie să facem precizarea că astăzi a sosit confirmarea în urma unui test rapid efectuat la Spitalul Județean, întrucât pacientului, din cauza decesului, nu i s-a mai putut recolta exudat faringian spre a putea fi trimis la Institutul <> din București, pentru un rezultat definitiv.

În acest moment totalul cazurilor de gripă confirmate în Caraș-Severin se ridică la 31”, a precizat Daniel Botgros, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Caraș-Severin.

În județul Timiș, în cadrul Sistemului de supraveghere de rutină a infecţiilor respiratorii şi a gripei, în săptămâna 11-17 februarie, au fost raportate DSP-ului, de furnizorii de servicii medicale 2.296 de cazuri de viroze respiratorii, cu 90 de internări, în scădere cu 3,81 la sută față de perioada precedentă.

De asemenea, în ceea ce privește diagnsoticul de pneumonie, au fost 333 de pacienți, dintre care 46 spitalizați, cu 5,93 la sută față de săptămâna anterioară.

”Au fost înregistrate 40 de cazuri de îmbolnăvire cu simptomatologie clinică de gripă, cu 14 internări, la fel ca și în perioada precedentă.

De asemenea, a fost confirmat prin analize de laborator diagnosticul de gripă pentru patru pacienți – trei cu virusul AH1 și unul, coinfecție AH1 cu AH3 -, ajungându-se la 16 cazuri în acest sezon, dintre care șapte soldate cu deces”, a precizat Dana Șpac, purtător de cuvânt al DSP Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns