Un oraş din vestul ţării aduce echipament de protecție pentru medici direct din China, fără intermediar, pentru că în România preţurile au luat-o razna

echipament de protectie

Primăria Oradea, prin Spitalul Județean, a importat direct din China, fără intermediar, echipamente medicale de protecție de 3,2 milioane de dolari, a declarat pentru HotNews.ro primarul orașului, Ilie Bolojan. Ultimul din cele 7 transporturi va ajunge în oraș sâmbătă.

Decizia a fost luată în contextul în care pe piața internă aceste produse nu se mai găseau, nu puteau fi livrate la timp sau erau prea scumpe. Pe total, orașul este un exemplu de bună practică pentru felul în care a gestionat criza generată de noul coronavirus.

Într-un timp foarte scurt, autoritatea locală a reușit golească un spital de 460 de paturi și să-l transforme în centru COVID/-19, niciun medic nu a fost infectat cu noul coronavirus atât datorită echipamentelor de protecție, dar și pentru faptul că în spitalul care tratează afecțiunile obișnuite, la intrare, fiecare pacient este testat.

Județul, deși este unul de graniță, și zeci de mii de români au intrat în țară pe acolo, a reușit să țină lucrurile sub control. Convoaiele cu românii care nu sunt din județ sunt escortate de forțele de ordine până la ieșirea din județ, centrele de carantină sunt păzite de Jandarmerie, astfel încât nimeni să nu plece, iar pentru testarea carantinaților se folosește o metodă importată din Israel, astfel încât virusul să nu se răspândească.

Primăria Oradea a luat decizia de a cumpăra echipamente medicale din China după ce a epuizat resursele locale și a constatat că prețurile la producătorii locali cresc de la o zi la alta, iar termenele de livrare nu mai sunt clare, conform HotNews.ro.

Foto: adevarul.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Un oraş din vestul ţării aduce echipament de protecție pentru medici direct din China, fără intermediar, pentru că în România preţurile au luat-o razna

  1. Timișoara, se aude? Sau nu mai suntem în stare de vreo premieră decât din cele negative? Deh, așa se întâmplă când încrucișezi stânga cu dreapta și ajungi la incest politic. Și ajung la conducere toți ciocoflenderii… Dar, asta este, Banatul e doar o amintire și o denumire geografică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *