Orban, declaraţie de ultim moment: Estimăm că vârful epidemiei va fi între 1 şi 5 mai. După 15 mai e posibil să redeschidem școlile. Poate fi 20, 25 mai sau 1 iunie

Guvernul Orban a căzut! Moțiunea de cenzură a PSD a fost adoptată

„Evaluările din prezent arată ca între 1 şi 5 mai va fi vârful epidemiei, nu înseamna că apoi vom scăpa imediat de epidemie. Vom menţine o perioadă după depăşirea vârfului, cu toate mijloacele de protecţie”, a declarat premierul Ludovic Orban, joi seara, în direct la digi24.

„Pregătim revenirea la normalitate. Ea nu se va putea produce dintr-o dată. Relaxarea măsurilor se va produce gradual. Pragătim un set de măsuri de protecţie şi după revenirea la normalitate. Vom redeschide gradual activităţile economice, pregătim şi un set de măsuri economice care să ajute economia să repornească”, a mai spus Orban.

Cum vede premierul continuarea anului şcolar?

Legat de situaţia din învăţământ, premierul spune că Guvernul nu a luat niciodată în calcul îngheţarea anului şcolar sau anularea examenelor de capacitate ori bacalaureat.

„După 15 mai e posibil să redeschidem școlile. Poate fi 20, 25 mai sau 1 iunie. Vom decide pe baza analizelor în contextul epidemiologic”, a declarat Orban, la Digi24.

„Obiectivul nostru este ca toţi elevii sa finalizeze acest an şcolar. Atingerea obiectivului va depinde de evoluţia contextului epidemiologic.

Ministrul educaţiei împreună cu specialiştii lucrează la scenarii. Dar obiectivul nostru este ca toţi elevii să încheie anul şcolar, să şi dea examene şi să se înscrie mai departe pentru etapele următoare, intrarea la liceu sau admiterea la facultăţi”, a precizat Orban, conform HotNews.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Orban, declaraţie de ultim moment: Estimăm că vârful epidemiei va fi între 1 şi 5 mai. După 15 mai e posibil să redeschidem școlile. Poate fi 20, 25 mai sau 1 iunie

Lasă un răspuns