Un oraș din Timiș riscă să rămână fără apă. Zeci de mii de consumatori vor fi afectați

Străzi din centrul Timișoarei rămân, vineri, fără apă rece, apă caldă și încălzire

Societatea de apă și canal din Lugoj riscă să rămână fără curent electric, ceea ce poate duce la oprirea uzinelor de apă.

Societatea Meridian 22 a fost somată de către furnizorul de energie electrică să-și achite debitele în maximum zece zile, sub sancțiunea sistării furnizării de energie electrică, la uzinele de apă.

În prezent Meridian 22 are datorii de 380.000 lei la această societate și de alte 600.000 lei la fostul furnizor de energie electrică. În același timp, toate conturile bancare deținute de Meridian 22 sunt afectate de popririle instituite de Apele Române pentru recuperarea penalitaților aplicate din cauza nefuncționării stației de epurare.

Primarul Claudiu Buciu a făcut un apel la populație și la firmele din Lugoj care au debite către Meridian 22, să le achite de urgență.

„Am fi încercat să plătim noi, dar degeaba plătim noi la Meridian pentru că toți banii pe care i-am plăti îi iau Apele Române și nu ajung la furnizorul care ne-a somat. Nu avem cum să plătim noi, nu avem cum să acordăm nici garanții, nici cum să majorăm capitalul social. Deocamdată nu am găsit nu am găsit o soluție ca să plătim datoriile către furnizorul de energie electrică și așteptăm să vedem ce o să se întâmple când o să expire somația, la începutul săptămânii viitoare”, spune Claudiu Buciu.

Primarul Lugojului spune că falimentul societății este iminent și că administrația locală este pregătită să preia administrarea serviciului de apă și canal și o parte din angajați pe noua societate inființată de consiliu local.

 

radiotimisoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *