Un nou val de viroze în Timiş

viroze1

Activitatea agenților patogeni nu a pierdut din virulență în prima parte a lunii martie. Astfel, potrivit statisticii, în medie, peste 500 de pacienți s-au prezentat zilnic la medicii de familie din județ cu febră, tuse și nas înfundat. De asemenea, pentru 176 de pacienți a fost întocmită și o foaie de internare în spital.

”În perioada 6-12 martie, au fost înregistrate 2.158 de cazuri de viroze respiratorii, cu 87 de spitalizări, și 408 pneumonii, cu 89 de internări”, a precizat ieri Dana Șpac, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Timiș.

În săptămâna precedentă, au fost diagnosticați 2.340 de pacienți cu viroze, dintre care 73 au necesitat internarea într-o unitate sanitară. De asemenea, 426 de timișeni au fost diagnosticați cu pneumonie, iar 126 au fost spitalizați.

Potrivit specialiștilor, cel mai bun mod de a preveni viroza respiratorie rămâne evitarea contactului apropiat cu persoanele deja infectate și menținerea unei igiene corecte (spălarea corectă și regulată a mâinilor).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns