Un nou val de migranți la frontiera de vest

Poliţiştii din Sectorul de frontieră Moraviţa au depistat, la granița cu Serbia, două grupuri de patru, respectiv, șapte persoane care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în alte ţări din vestul Europei.

Ca urmare a faptului ca persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost conduse la sediul poliției de frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că grupul era format din patru bărbaţi, o femeie şi două minore, cu vârste cuprinse între 13 şi 39 de ani, fără documente de identitate asupra lor.

Persoanele în cauză au declarat că sunt cetăţeni iranieni si au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Alti patru cetăţeni străini, fără documente de identitate asupra lor, au fost depistaţi câteva ore mai târziu de către poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiași sector, în apropierea localităţii de frontieră Gaiu Mic.

Aceştia au fost preluati şi transportaţi la sediul instituţiei pentru cercetări, unde s-a stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 20 şi 57 de ani.

Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă în Germania.

În ambele cazuri se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, persoanele în cauză urmând a fi preluate de lucrători din cadrul Serviciului pentru Imigrări Timiş, în vederea luării măsurilor legale care se impun.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns