Un nou obstacol pentru înotătorii de performanță din Timişoara

Nici nu s-au rezolvat bine problemele – prezentate de „Renașterea bănățeană” în două articole ample – de la bazinul de înot din Circumvalațiunii, din incinta Complexului Sportiv „Bega”, că sportivii care se antrenează acolo au avut parte de alte belele.

Vreme de câteva zile, începând din 21 iunie, tinerii înotători s-au trezit că se confruntă cu stări de greață, de vomă, dureri de cap, ochi înroșiți și umflați. De asemenea, în momentul în care încercau să tragă aer în piept, nu puteau și începeau să tușească aidoma unor bolnavi de TBC, atât de profund, încât unora li s-a iritat și traheea.

Din câte se pare, toate aceste simptome ar fi fost provocate nu de apa din bazin – ale cărei analize au ieșit bune -, ci de aerul pe care îl inspirau copiii, aer care conținea și vapori de clor, care sunt toxici. Pe cale de consecință, părinții copiilor au intuit că sistemul de ventilație și/sau de filtrare a aerului din incinta bazinului – să nu uităm, reabilitat pe o grămadă de bani publici cu patru ani în urmă – nu funcționa la parametrii corespunzători. Spunem „au intuit” pentru că aceștia nu au primit o explicație oficială, deși au depus o sesizare la Direcția de Sănătate Publică Timiș.

Conform spuselor părinților, administratorul Complexului Sportiv „Bega”, Ștefan Hrib, și superiorul ierarhic al acestuia, Mihai Costa, șeful Biroului sport-cultură din cadrul Primăriei Timișoara, au dat vina pe canicula din zilele respective. Revolta părinților i-a determinat, însă, pe administratorii bazinului să caute soluții, una dintre ele fiind și aerisirea pe cale naturală, prin deschiderea geamurilor, iar până la urmă, după vreo cinci zile de chin și câteva antrenamente compromise, lucrurile au reintrat în normal.

Din păcate, această anomalie a apărut exact în perioada în care tinerii înotători se antrenau în vederea participării la Campionatele Naționale pentru copii (10-11 ani) de la Brașov (1-3 iulie) și la Campionatele Naționale de cadeți (12-14 ani) de la Oradea (14-17 iulie). Nu ne rămâne decât să sperăm că, obișnuiți cu neajunsurile și șicanele din ultima vreme, sportivii respectivi vor fi trecut cu bine și peste noul obstacol și se vor întoarce cu noi medalii de la competițiile mai sus menționate…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns