Cum arată autostrada Lugoj – Deva – VIDEO

autostrada 5

Loturile de autostradă 2, 3 și 4, de pe tronsonsonul Lugoj Deva au avut ca termen de finalizare a lucrrărilor luna mai 2016.

Asociația Pro Infrastructura a postat pe pagina sa de Facebook imagini din avion cu stadiul real al lucrărilor. Filmările au fost făcute la 27 iunie 2016.

„Lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva, respectiv secțiunea Dumbrava-Margina, este una dintre puținele porțiuni de autostradă cu șanse reale de inaugurare la sfârșitul anului 2016. Pentru ca acest lucru să devină posibil, trebuie obținută autorizarea de construire pe suprafețele expropiate suplimentar și rezolvate neînțelegerile de ordin contractual dintre constructor și beneficiar (deschiderea circulației înainte de finalizarea întegrală a contractului)”, scrie Asociația Pro Infrastructura pe pagina de Facebook.

„Proiectul autostrăzii Lugoj-Deva suferă și el de întârzieri majore datorită lanțului birocratic de pregătire, avizare și autorizare a lucrărilor de infrastructură din România. În timp ce pe lotul 4 nu există acord de mediu și implicit autorizare de construire la 3 ani de la semnarea contractului (pe 11 din cei 22km), pe lotul 3 este nevoie de autorizarea suprafețelor de teren expropriate suplimentar și de realizarea unei descărcări temporare lângă comuna Holdea pentru ca autostrada sa devina utilizabilă. Din păcate cu fiecare lună care trece fără obținerea aprobărilor menționate mai sus, scad vertiginos șansele de a avea autostradă continuă de la Sibiu la Nădlac la finele anului 2017 (neluând în calcul porțiunea tunelelor de pe Lugoj-Deva lot 2)”, mai arată asociația Asociația Pro Infrastructura.

hunedoaralibera.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.